Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite održana radna sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko - zagorske županije

KOLAR: COVID-19 bio je pun nepoznanica i isprva se često i nismo snalazili baš najbolje, ali usudit ću se reći, vrlo dobro smo odgovorili na tu pošast. Zahvale svima koji su sudjelovali u tome

Objavljeno: 01.03.2021. Valentina Cigula

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, koji se obilježava od 1. ožujka 1972. godine kad je osnovana Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu pri Ujedinjenim narodima, a na taj datum ujedno se obilježava i Dan civilne zaštite RH, održana je radna sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije.

Načelnik Stožera, Anđelko Ferek – Jambrek, istaknuo je kako je protekla godina bila izazovna i teška.

Zahtjevna godina

 Suradnja pripadnika sustava civilne zaštite na području Krapinsko – zagorske županije svih ovih godina bila je uspješna i zadovoljavajuća, a ova godina je to pokazala još više. Zahvaljujem svima na radu, trudu i vremenu koje ulažu te se nadam da će i nadalje zajednički djelovati jednako uspješno na zaštiti i dobrobiti svih stanovnika naše županije. Moramo spomenuti i 22. ožujka prošle godine, kad je stubičko i marijabistričko područje pogodio jak potres, koji je prouzročio štetu od 75 milijuna kuna. Stožer je tu također bio aktivan, ali i druge operativne snage, pogotovo vatrogasci koji su bili mobilizirani – rekao je Ferek – Jambrek, a nadovezao se župan Željko Kolar, koji je istaknuo važnost doprinosa svih onih koji su participirali u borbi protiv COVID-a 19, ali i istaknuo da je, osim problema s pandemijom, tu i suočavanje s elementarnom nepogodom – dva potresa koja su pogodila Krapinsko – zagorsku županiju, a koja su osim izazvane materijalne štete, također ostavili dubok trag na psihu kod ljudi.

– COVID-19 bio je pun nepoznanica i svaki mjesec smo nešto novo naučili, a sukladno tim novim saznanjima smo se i ponašali, donosili mjere i zaključke, a često se i nismo snalazili baš najbolje. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, tako smo i mi naše mjere usmjeravali – faktor iznenađenja nije postojao budući da je sudjelovanje u toj borbi bilo aktivno kao i donošenje mjera za KZŽ. Naravno da se svaka pandemija, svaka nova bolest, proučava i liječi. Međutim, ovo je nešto s čim se susreo čitav svijet, čitava Hrvatska pa i mi ovdje i nismo se za to mogli pripremiti. Ali, usudit ću se reći, kao župan Krapinsko – zagorske županije, da smo vrlo dobro odgovorili na tu epidemiju, na tu pošast. Posebna zahvala svim operativnim snagama i svim službama, članicama Stožera, svakom na svom odrađenom poslu, posebno zdravstvenim djelatnicama i djelatnicima. Posao koji su odrađivali i odrađuju sada, izaziva divljenje i veliku zahvalu za sve što su pružili našim pacijentima. S druge strane što su sve oni proživjeli u ovo vrijeme i koliko su trpjeli dodatno na poslu, a koliko su tek trpjele njihove obitelji- istaknuo je Kolar.

Jezik dobrote

Župan je uručio predstavnicima operativnih snaga koje su sudjelovale u borbu protiv COVID-19 zahvalnicu u kojoj piše: Dobrota je jezik koji gluhi mogu čuti i slijepi vidjeti. Kad si dobar prema drugima, to ne mijenja samo svijet, nego i tebe. Hvala vam na svemu dobrome što činite u borbi protiv COVIDa-19″. 

Zahvalnice su uručene Stožeru civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, Zavodima za javno zdravstvo i za hitnu medicinu KZŽ, zatim Domu zdravlja KZŽ, Specijalnim bolnicama za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Stubičke Toplice, potom Društvu crvenog križa KZŽ, Vatrogasnoj zajednici KZŽ, Službi civilne zaštite Krapina i županijskom centru 112, Policijskoj upravi krapinsko – zagorskoj te Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanica Zlatar Bistrica.

 Moramo se i dalje pridržavati epidemioloških mjera, koje su od danas malo ublažene. Pozivam sve da kad dobiju poziv svojih doktora opće prakse da se odazovu i da se cijepe, a s druge strane, sve one koji se nisu dosad prijavili, da se prijave svojim doktorima, da kad dobijemo konačno veću količinu cjepiva možemo u najkraćem roku i procijepiti – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Predstavljen program obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter