Privodi se kraju najveći projekt u Stubičkim Toplicama, vrijedan 1,3 milijuna kuna – rekonstrukcija Ulice Vladimira Nazora

“Nakon asfaltiranja nogostupa, postavit ćemo i javnu rasvjetu, što će uvelike doprinijeti sigurnosti školske djece“

Objavljeno: 03.02.2021. zagorjeinternational

U općini Stubičke Toplice privodi se kraju trenutno najveći projekt – rekonstrukcija Ulice Vladimira Nazora, koji je započeo u studenome prošle godine.

– Vrijednost projekta je 1.300.000 kuna s PDV-om, od toga je 500.000 kuna sufinancirano od strane Ministarstva unutarnjih poslova kroz program sigurnosti na cestama – otkrio nam je načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak pa dodao kako je prošli tjedan izvršeno asfaltiranje nogostupa i dijela ceste uz nogostup, a slijedi još postavljanje javne rasvjete, za što se čeka izmještanje nadzemnog voda, čime će se omogućiti postavljanje rasvjetnih stupova i lampi.

– U konačnici ćemo dobiti dionicu bez starih drvenih stupova, bez žica, čime će dodatno i vizualno biti ljepši taj dio, ali i sigurniji – kaže načelnik te dodaje kako će izmještanje nadzemnog voda doprinijeti očuvanju i zaštiti prirode zato što više neće biti potrebno sjeći šumu kako bi se osigurao prostor za trasu dalekovoda.  Ističe i da je to jedina dionica u općini koja je bez rasvjete, što predstavlja veliku opasnost. Naime, u naselju Pihači velik broj školske djece u školu odlazi vlakom te do željezničke stanice ujutro i navečer odlaze po mraku, osobito u zimsko doba godine. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba