Uspješno priveden kraju projekt energetske obnove zgrade Policijske postaje Donja Stubica

Zgrada je iz energetskog razreda E, prešla u razred B te je ostvarena ušteda energije od 71 posto

Objavljeno: 28.01.2021. zagorjeinternational

Ispred zgrade Policijske postaje Donja Stubica održana je konferencija za medije povodom završetka radova na projektu energetske obnove zgrade, a čiju je obnovu sufinancirala Europska unija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Načelnik Policijske postaje Donja Stubica Ivica Krivak istaknuo je kako je projekt započeo 31. siječnja 2019. te da je rok za njegovu realizaciju bio dvije godine od potpisivanja ugovora, točnije, do siječnja 2021. godine.

– Potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije, ukupna vrijednost projekta bila je 1.041.725 kuna, od čega su prihvatljivi troškovi projekta procijenjeni na 1.005.350 kuna, te je od Europske unije dobivena potpora od 635.275 kuna bespovratnih sredstava – rekao je Ivica Krivak, pa dodao kako su svi radovi na energetskoj obnovi zgrade Policijske postaje Donja Stubica u potpunosti završeni, a obuhvatili su: toplinsku izolaciju vanjskih zidova i međukatne konstrukcije, rekonstrukciju krova, zamjenu fasadnih stijena i ostakljenih vrata te zamjenu vanjske stolarije i bravarije.

– Rezultat projekta je taj da je prije energetske obnove zgrada bila svrstana u energetski razred E, a sada nakon energetske obnove postignut je energetski razred B, što u konačnici znači smanjenje potrošnje ukupne energije, primarne energije zgrade za oko 71 posto, smanjenje potrošnje energije za oko 68 posto te smanjenje emisije ugljikovog dioksida za 70 posto – rekao je Krivak. (Valentina Cigula)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba