Plivači zabočkog Olimpa se s dvodnevnog Regionalnog prvenstva Hrvatske vratili s čak 124 medalje

TRIJUMFIRALA JANA PAVALIĆ: Postala nova kadetska rekorderka Hrvatske, a osvojila je i 21 medalju

Objavljeno: 26.11.2020. JJ

Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine Regije 4 održano je prošlog vikenda u Sisku, na 25-metarskom  bazenu ŠRC-a Sisak, u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza, Plivačkog kluba Sisak Janaf i klubova Regije 4 – Barok iz Varaždina, ČPK iz Čakovca,   Osijek Žito, Orion i VPK iz Vinkovaca, Olimp – Zabok, Sisak – Janaf, Virovitica i Vukovar.

Pod stručnim vodstvom trenera i sportskog direktora Ivice Androića, iz trening baze Termi Tuhelj u Sisak je stiglo 13 natjecatelja, od toga osam plivačica i petorica plivača iz PK Olimp Zabok. Olimpovci su nastupili na dvodnevnom Regionalnom prvenstvu Hrvatske za mlađe   juniore (15 – 16 godina), mlađe juniorke (14 – 15 godina), juniore (17 – 18 godina), juniorke   (16 – 17 godina) i starije plivačice i plivače u seniorskoj konkurenciji.

Otvorene kategorije

Kategorije su bile otvorene, pa su uspješniji mlađi natjecatelji u jednoj utrci osvajali medalje u više kategorija. Plivačice i plivači Olimpa ukupno su u individualnim i štafetnim utrkama zauzeli  67 postolja (48  pojedinačnih  i 19 štafetnih), od čega 30 prvih, 24  druga i  13 trećih mjesta, što je u ukupnom zbiru 124 medalje (42 zlatne, 34 srebrne i 30 brončanih). 

Jana Pavalić je i ovog puta bila Olimpova “prva violina“, s najviše pojedinačno osvojenih   postolja i prvih mjesta. Između ostaloga, postala je nova kadetska rekorderka Hrvatske u disciplini 200 metara slobodno (2:04,08). Osvojila je 21 medalju, 17 pojedinačno i četiri medalje u štafetnim utrkama (12 zlatnih, 7 srebrnih, 2 brončane ).

Pobjednička postolja

Na pobjednička postolja su se penjali i:

Petar Pavalić, 21 medalja, Patrik Erceg, 24 medalje, Leon Novak, 15 medalja, Lovro Gorupić, 12 medalja, Emma Horvat, 10 medalja, Vanja Bartol, 7 medalja, Gita Vlahek, 6 medalja, Hana Blažević, 3 medalje, Lana Halapir, 1 medalja, Dominik Škalec, 3 medalje, Mihaela Kramarić, 1 medalja. Za Olimp je na ovom natjecanju nastupila još i  Lea Piljek .

Plivačice i plivači Olimpa su nakon mitinga Mladosti 2020, opet plivali, uz pridržavanje epidemioloških mjera, a ovog puta s odvojenim programom prema spolu. – Odličnim plivanjem, popravljali su svoja osobna vremena i isplivavali granična vremena za nastup na državnom prvenstvu za dobne skupine koje bi se trebalo održati u Rijeci od 18. do 20. prosinca. Čestitamo i želimo sportsku sreću! – kažu iz PK Olimpa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba