Od jučer u 15 sati u KZŽ potvrđeno još 36 novooboljelih, pa je trenutno 748 aktivnih slučajeva na području županije

U SAMOIZOLACIJI DEVETERO DJELATNIKA: Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice prva je zagorska škola koja se u cijelosti prebacila na online model nastave

Objavljeno: 29.10.2020. Lovro B

– Nažalost, Centar za odgoj i obrazovanje iz Krapinskih Toplica prva je škola na području županije koja se cijela prebacuje na online model nastave –  rekao je na konferenciji za medije koju je sazvao župan Željko Kolar, načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek te dodao da će se nastava prema tom modelu održavati u narednih 14 dana.

Iz preventive

– Devetero djelatnika je u samoizolaciji, a s obzirom na to da je to škola s malim brojem učitelja, tražili su od Stožera da se nastava prebaci online jer je nisu mogli organizirati uživo – objasnio je Ferek – Jambrek, istaknuvši da tu školu pohađaju djeca s teškoćama u razvoju pa je teže kontrolirati neke stvari u odnosu na ostale škole. Stoga je u dogovoru s epidemiolozima i ravnateljem, zaključeno da se iz čiste preventive škola prebaci na online model. Otkrio je i kako nema zaraženih učenika.

Nadalje, Ferek – Jambrek je rekao kako su u srijedu u 15 sati stigli nalazi za još 36 novooboljelih osoba na području Krapinsko – zagorske županije. Trenutno je u županiji 748 aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji 587 osoba, dok ih je do prije tri dana u samoizolaciji bilo 1400. Smanjenju ovog broja doprinijela je nova odluka Nacionalnog stožera prema kojoj je vrijeme samoizolacije skraćeno na deset.

Prednjači Krapina

Najviše pozitivnih osoba, rekao je Ferek – Jambrek, je na području  Krapine, 139, zatim u Pregradi, 56, te na području Marije Bistrice 47. Jedina općina bez novooboljelih su Zagorska Sela. – Od 19. listopada čekamo sveukupno 606 uzoraka od sveukupno uzeta 2341 uzorka – istaknuo je Ferek – Jambrek i dodao da su do tog datuma dobivali rezultate dan za danom, no nisu ih objavljivali odmah čim su bili obrađeni jer brojke koje objavljuju moraju biti relevantne i realne,  pa su plasirali informacije u javnost tek nakon što su pažljivo analizirali i obradili dobivene podatke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba