NA DANAŠNJI DAN POGINUO TOŠE PROESKI: Tony Cetinski posvetio mu je emotivnu objavu

DUGIH 13 GODINA: “Tvoj osmijeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna”

Objavljeno: 16.10.2020. zagorjeinternational

Makedonska glazbena zvijezda Toše Proeski poginuo je u prometnoj nesreći 2007. godine na današnji dan. Imao je svega 26 godina. Njegov hrvatski kolega  Tony Cetinski (51), koji je s njim 2005. godine snimio hit ‘Lagala nas mala’, posvetio mu je tim povodom emotivnu objavu:

13 dugih godina. Napustio si nas fizički, ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer… Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem…. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša, ali tvoj osmijeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Bit će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. TI SI ANĐEO DOBROTE. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat – napisao je Tony.

Toše je na glazbenoj sceni ostavio neizbrisiv trag te se njegove pjesme i danas rado slušaju i pjevaju na području čitave bivše države. Glazbenik je poginuo u prometnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb – Lipovac kod Nove Gradiške. Putovao je iz Skoplja prema Zagrebu, kada je njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski izgubio kontrolu nad vozilom i udario u teretnjak. Toše je preminuo na licu mjesta.

U srijedu, 14. listopada 2020., u Novoj Gradišci ispred Elektrotehničke i ekonomske škole položeni su vijenci ispred Tošina spomenika, a potom je krenuo maraton put Kruševa. Danas, na dan same obljetnice, u Zagrebu će biti otvorena kapelica na Rokovom perivoju te svi mogu doći upaliti svijeću od 17 do 18 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter