LIJEPA VIJEST: Gradu Zlataru odobreno 3,7 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

AUGUŠTAN – PENTEK: Naravno da sam zadovoljna. Ovaj projekt znači čišći grad i manje divljih odlagališta

Objavljeno: 27.09.2020. zagorjeinternational

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek u utorak je na Facebooku sa svojim sugrađanima podijelila dobru vijest.


– Novih 3,7 milijuna EU sredstva za grad Zlatar! Upravo smo dobili obavijest Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da je prošao naš projekt za izgradnju reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini i dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 3.706.619,83 kune. Hvala Zagorskoj razvojnoj agenciji na uspješno prijavljenom projektu – napisala je Auguštan – Pentek.
U telefonskom nam je razgovoru otkrila kako je projekt ukupno vrijedan 4,5 milijuna kuna.

Dvije godine

– Kao gradonačelnica zadovoljna sam što je naš projekt ocijenjen kao uspješan te smo dobili novih 3,7 milijuna europskih sredstava. Nažalost, dvije godine su prošle za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa, kako bismo projekt priveli kraju i mogli se kandidirati. Ovaj projekt je važan za građane Zlatara jer će imati mogućnost dovoza otpada i time ćemo imati čišći grad, s manje divljih odlagališta – kaže gradonačelnica.
Reciklažno dvorište u Donjoj Batini izgradit će se za potrebe grada Zlatara, dakle, za 6069 stanovnika, u svrhu sustavnog gospodarenja otpadom i zaštite okoliša. Izgradnjom će se osigurati zasebno prikupljanje sirovina, obrada, korištenje otpada te smanjiti količina otpada odloženog na odlagalište. Uz izgrađeno i opremljeno reciklažno dvorište, provest će se informativno – edukativne aktivnosti za građane te se očekuje odlaganje 35 tona otpada u godinu dana od otvaranja reciklažnog dvorišta.

24 mjeseca

Reciklažno dvorište će imati objekt za zaposlene i nadstrešnicu za prešu, plato i pristupnu cestu, a bit će ukupne površine 3600 četvornih metara, te će se nalaziti između županijske ceste Ž2170 i potoka Batina. Bit će opremljeno s 19 kontejnera zatvorenog tipa, tri eko kontejnera, jedan prešom za kartonsku ambalažu, dva kontejnera volumena 1,5 kubnih metara, tri klimatizirana natkrivena spremišta, tri rolokontejnera za glomazni otpad i kolnom vagom. Rok za dovršetak projekta je 24 mjeseca. (jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba