Zagorski policajci, kao i kolege u čitavoj Europskoj uniji, provodili akciju nadzora uporabe mobitela i (ne)korištenja sigurnosnog pojasa

KONCENTRIRAJTE SE NA CESTU: U šest dana pojačane kontrole zagorskih prometnica utvrđeno 115 prekršaja

Objavljeno: 23.09.2020. AB

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska je od 14. do 20. rujna provedena akcija nadzora uporabe mobitela i drugih uređaja te korištenja sigurnosnog pojasa (akcija Focus on the Road) koja se istovremeno provodi i u svim zemljama Europske unije. U akciji je utvrđeno ukupno 115 ciljanih prometnih prekršaja, odnosno 23 prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje te 92 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Također, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe od 16. do 22. rujna obilježavali su se Dani sigurnosti u prometu pod sloganom “Ostani živ i spasi živote drugih”. Tako su 17. rujna, kada se obilježavao Dan bez poginulih u prometu, zagorski policijski službenici pojačano nadzirali promet s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja te za vrijeme provođenja akcije na prometnicama krapinsko – zagorske županije nije bilo poginulih osoba u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba