Zagorski policajci, kao i kolege u čitavoj Europskoj uniji, provodili akciju nadzora uporabe mobitela i (ne)korištenja sigurnosnog pojasa

KONCENTRIRAJTE SE NA CESTU: U šest dana pojačane kontrole zagorskih prometnica utvrđeno 115 prekršaja

Objavljeno: 23.09.2020. AB

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska je od 14. do 20. rujna provedena akcija nadzora uporabe mobitela i drugih uređaja te korištenja sigurnosnog pojasa (akcija Focus on the Road) koja se istovremeno provodi i u svim zemljama Europske unije. U akciji je utvrđeno ukupno 115 ciljanih prometnih prekršaja, odnosno 23 prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje te 92 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Također, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe od 16. do 22. rujna obilježavali su se Dani sigurnosti u prometu pod sloganom “Ostani živ i spasi živote drugih”. Tako su 17. rujna, kada se obilježavao Dan bez poginulih u prometu, zagorski policijski službenici pojačano nadzirali promet s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja te za vrijeme provođenja akcije na prometnicama krapinsko – zagorske županije nije bilo poginulih osoba u prometu.

Najnovije po kategorijama

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Mladoj autorici Eni Katarini Haler (24), svojevrsnom iznenađenju, za njenu prvu knjigu "Nadohvat", dodijeljena Nagrada Gjalski

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Objavljeno: 25.10.2020. alenbrodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter