U sufinanciranje se uključile Općina i Županija

ZLATAR BISTRICA: Zahvaljujući inicijativi načelnika, osiguran besplatan prijevoz za učenike koji u školu putuju na relaciji Lipovec – Veleškovec

Objavljeno: 19.09.2020. zagorjeinternational

Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić pokrenuo je inicijativu da se osigura i organizira besplatni prijevoz za učenike koji u Osnovnu školu Zlatar Bistrica putuju relacijom Lipovec – Veleškovec. Naime, broj djece se početkom ove školske godine povećao na 14, no nije im bilo omogućeno pravo na besplatni prijevoz zbog premale udaljenosti od škole. Prema odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju i Državnog pedagoškog standarda, pravo na besplatni prijevoz imaju samo učenici osnovne škole koji stanuju u naseljima udaljenima tri i više kilometara (od prvog do četvrtog razreda) i naseljima udaljenim pet i više kilometara (od petog do osmog razreda) od škole.
S obzirom na to da je naselje Veleškovec udaljeno od škole manje od tri kilometra, djeca nisu ostvarila pravo na besplatni prijevoz, a također ga je zbog broja djece, temeljem odluke i procjene ravnateljice Osnovne škole Zlatar Bistrica, bilo nemoguće tehnički organizirati školskim kombijem kojim se pokrivaju ostale relacije za učenike.
No, zahvaljujući intervenciji načelnika, troškovi prijevoza sufinancirat će se iz proračuna Općine, a na Miholićev zahtjev u sufinanciranje se uključila i Krapinsko – zagorska županija. Općina je stoga sklopila ugovor o prijevozu djece s javnim prijevoznikom, te organizira prijevoz od početka školske godine. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba