Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak u Podčetrtku, s kolegom Peterom Misjom, potpisala Povelju o bratimljenju dviju općina

STAVILI KRUNU NA DUGOGODIŠNJE PRIJATELJSTVO: “Vjerujemo da će ovo samo produbiti naše partnerstvo te biti na dobrobit mještana s obje strane Sutle”

Objavljeno: 15.09.2020. Alen Brodar

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak u petak je u slovenskoj općini Podčetrtek, s kolegom Peterom Misjom, potpisala Povelju o bratimljenju dviju navedenih općina. Učinili su to s ciljem nastavljanja prijateljskih odnosa te unaprjeđivanja razvoja na socijalnom, društvenom, kulturnom i gospodarskom području.

– Radi se zapravo o jednom logičnom potezu, s obzirom na dugogodišnju odličnu suradnju koju imamo na zajedničkim projektima, kako postojećim, tako i onima koji su u tijeku ili su tek u planu. Prije svega, tu su projekt Sutlanskog jezera i revitalizacija Kumrovečke pruge, za što postoji ogroman interes s obje strane Sutle. To je kruna koju smo stavili na naše višegodišnje prijateljstvo, koje je započeo još moj prethodnik Željko Kodrnja. Naime, mi smo sve ove godine “naslonjeni” jedni na druge, s jedne i druge strane granice je mnogo prijateljstava, miješanih brakova, ljubavi, pa i vlasništva zemlje – rekla nam je načelnica Krivec – Jurak, dodajući da je Podčetrtek prva općina s kojom su se pobratimila njena Zagorska Sela. – Vjerujemo kako će ova Povelja samo produbiti naše partnerstvo i biti na dobrobit mještana s obje strane Sutle – zaključila je načelnica Krivec – Jurak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba