U sklopu projekta "Zagorje ABECEDA prirode"

TISKANA KNJIGA “ZAGORJE ZELENO”: Na 120 stranica prikazana je ljepota “Bajke na dlanu”

Objavljeno: 31.08.2020. zagorjeinternational

U izdanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenih dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije, tiskana je knjiga “Zagorje zeleno”, nakon jednogodišnjeg rada i pripreme tekstova, fotografija i dizajna.

– Ova je knjiga pisana i tiskana s namjerom da vam približimo rad naše Ustanove, zaštićene dijelove prirode naše županije o kojima Ustanova brine, različite vrste biljnih i životinjskih vrsta prisutnih na području naše županije, ali i upozorimo na važnost očuvanja prirode općenito – kažu iz Javne ustanove.
Na kraju knjige nalaze se i korisni savjeti o tome kako doprinijeti očuvanju prirode, kako se pripremiti za boravak u prirodi te kako se ponašati u prirodi i prema njoj. Knjiga sadrži 120 stranica u boji i podijeljena je na 13 poglavlja, a stranice krase fotografije i ilustracije zagorskog krajolika te životinja sedmero izvrsnih umjetnika – Petre Bralić, Tamare Čuković, Stanislava Gomboca, Marija Jurine, Tomislava Klanfara, Perice Mustafića i Domagoja Severa.
Priprema i tisak knjige “Zagorje zeleno” jedna je od aktivnosti projekta “Zagorje ABECEDA prirode”, koji se provodi u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020”. Knjigu možete pregledati klikom na poveznicu. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba