Održana tradicionalna 23. Ljetna likovna kolonija Stubaki

Radovi 24 sudionika krasit će općinski kalendar za iduću godinu

Objavljeno: 31.08.2020. zagorjeinternational

U Stubičkim Toplicama, na prostoru Rekreacijskog centra “Josip Mirt Teček” Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun”, u naselju Pihači, održana je tradicionalna 23. Ljetna likovna kolonija Stubaki 2020.
Na koloniji su se okupila 24 slikara s područja Krapinsko – zagorske županije, Grada Zagreba, Samobora i Varaždina. Ove je godine, zbog situacije s epidemijom koronavirusa, kolonija organizirana u manjem obimu, a radovi će krasiti općinski kalendar za iduću godinu. U sklopu kolonije, održana je i dječja radionica u organizaciji Likovne udruge “Likora” iz Stubičkih Toplica. Koloniju je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je rekla kako su ovakve kulturne manifestacije od velikog značaja za cijelu županiju.
Prisutne je pozdravio i načelnik općine Josip Beljak, koji je rekao kako mu je drago što je, unatoč trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, ova manifestacija održana, tim više što su neke priredbe, poput Malog uličnog festivala, pa i tradicionalna brdska automobilistička utrka “Nagrada Stubičkih Toplica”, koja je trebala biti održana idućeg vikenda, otkazane. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba