100 % ZAGORSKO U RIJECI: Zagorje ovog petka već po sedmi put na Kvarneru ima priliku pokazati najbolje što ima

“Zagorci su ovdje pronašli tržište za svoje proizvode, a Riječanke i Riječani prepoznaju kvalitetu”

Objavljeno: 25.08.2020. admin

Po sedmi put, Zagorke i Zagorci ispunit će riječki Korzo zahvaljujući manifestaciji “100% posto zagorsko u Rijeci”, a što očekuje posjetitelje, danas su u Rijeci najavile zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu KZŽ Sanja Mihovilić i direktorica županijske Turističke zajednice Sanja Škrinjar.

Njihov je domaćin bio zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović.
– Mi s velikim veseljem dolazimo u Rijeku koja nas dočekuje srdačno, otvorena srca, a svi naši izlagači kažu da su toplo prihvaćeni, da su njihovi proizvodi ovdje vrlo cijenjeni i da ih sve prodaju – rekla je Petek istaknuvši da je cilj manifestacije “100 % zagorsko u Rijeci” pokazati i prikazati sve ono najbolje što Zagorje ima.- Od kulture, tradicije, proizvoda, OPG-ova turističke ponude, svega onoga što naš život čini različitim, kvalitetnim i interesantnim za sve one koji nas dođu posjetiti. Stanovnici Primorsko-goranske županije su među gostima koji dolaze u posjet u našu županiju odmah iza stanovnika Grada Zagreba, dakle najjači domaći gosti su upravo ljudi iz ovih krajeva. Povezanost Krapinsko-zagorske i Primorsko-goranske županije traje već godinama i na tom planu se to izuzetno dobro vidi – rekla je zamjenica župana.


Ove će se godine, Riječanima i njihovim gostima, predstaviti 47 izlagača, nešto manje nego proteklih godina, uz nešto skromniji kulturni i zabavni program, a manifestacija će se održavati u petak od 8 do 22 te u subotu od 8 do 15 sati.


Sanja Mihovilić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu KZŽ je rekla da je javni poziv za Rijeku izazvao oduševljenje jer “možemo negdje doći i ponuditi svoje proizvode, a građani Rijeke i Primorsko-goranske županije to očekuju”.

Zagorska ponuda

– Nudit ćemo ono što imamo najbolje od Zagorja, naše zaštićene proizvode. Imamo zagorske mlince, zagorske štrukle, zagorski bagremov med. Proizvođači će to i ove godine nuditi. Ono što obogaćuje ponudu su naša zagorska vina, koja su lagana, lepršava, i lijepo se stapaju s kvalitetnim jelima koja se i ovdje pripremaju. Tu idu i prerađevine od voća, povrće, proizvodi od bučinog ulja. I naposljetku, proizvodi koji krase naše tradiciju – keramički proizvodi, ali i licitarska srca i tradicijske igračke – proizvodi na UNESCO-voj listi.Mihovilić je dodala da će zbog poštivanja epidemioloških mjera svi proizvodi biti pakirani, a degustacija će biti manje nego obično.


Kao i prethodnih šest godina, na manifestaciji “100 % zagorsko” bit će uređen i turistički kutak, najavila je direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar te dodala da u odnosu na prošlu godinu, imaju novi glamping kamp u sklopu Termi Tuhelj, otvoren u srpnju, jedini takav kamp sa pet zvjezdica na kontinentu, zato će s njima biti kolege iz Termi Tuhelj, kao i iz Termi Jezerčica u koji dolazi puno Riječana.- Pokrit ćemo cijelo područje naše županije i svi koji dođu zaista će moći dobiti kvalitetne informacije. Bit će tu i Muzej Hrvatskoga zagorja sa svojih pet ustrojbenih jedinica – dodala je.
Koncerata ovoga puta neće biti, već će okupljene zabavljati grupa Hands & Voice, rekla je Škrinjar.- Svake godine smo nagrađivali Riječanke i Riječane putem radio postaja, tako će biti i ovoga puta, zato pozivam građane da ako žele osvojiti nagradu, boravak s noćenjem na području Krapinsko-zagorske županije, slušaju radio u četvrtak i malo ponove povijest jer će pitanja biti vezana uz poznate ličnosti iz Zagorja i turističke segmente – zaključila je.

Primjer suradnje

Gradonačelnikov zamjenik, Marko Filipović, uz dobrodošlicu, napomenuo da suradnja KZŽ i županijske Turističke zajednice može služiti kao primjer suradnje u Hrvatskoj.
– Zahvaljujem što ste se i ove godine u doba Covida koji je pred nas stavio nove izazove, organizacijske i financijske, ipak odlučili doći da ne zataremo tradiciju. Vi ste nam postali najdraži gosti, a ta suradnja, osim turističke prezentacije Zagorja i vaših proizvoda i turističke ponude, bitna je i u sferi gospodarstva. Zagorci su ovdje pronašli kvalitetno tržište za svoje proizvode, a Riječanke i Riječani kvalitetu prepoznaju – zaključio je Filipović uz poziv sugrađanima da ovog vikenda svakako dođu na Korzo i uživaju u prezentaciji onog najboljeg što Zagorje nudi.  (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba