Uz 1045 metara cjevovoda, izgrađeni su nadzemni i podzemni hidrant

Završena 150 tisuća kuna vrijedna izgradnja cjevovoda u Pavlovcu kod Pregrade

Objavljeno: 12.08.2020. zagorjeinternational

Završeni su radovi na izgradnji opskrbnog cjevovoda u naselju Pavlovec u blizini Pregrade. Omogućena je optimalizacija opskrbe vodom potrošača na tome području te priključci za nove korisnike. Zbog poboljšanja opskrbe vodom zapadnog dijela grada Pregrade koji obuhvaća naselja Sopot, Višnjevec, Pavlovec, Stipernica i Marinci, u  razdoblju od 2009. do 2015. godine projektiran je i izgrađen novi vodoopskrbni podsustav “Sopot – Stipernica – Marinci”.

Povećanje broja korisnika


Početnu točku tog podsustava predstavlja vodospremnik “Sopot”, zapremnine 200 metara kubičnih, a uz njega  je izgrađen  i magistralni cjevovod ukupne dužine 17.600 metara. Dosad su na novi sustav prespojeni potrošači na području naselja Marinci i Stipernica te dio potrošača naselja Sopot i Višnjevec, a za prespajanje potrošača naselja Pavlovec te radi mogućnosti povećanja broja korisnika, bilo je potrebno izgraditi novi opskrbni cjevovod.

Ukupan iznos

Iznos investicije je 150 tisuća kuna, a radovi su obuhvatili izgradnju 1045 metara cjevovoda te jedan nadzemni i jedan podzemni hidrant. Izvođač radova bilo je društvo Niskogradnja d.o.o. Pregrada, a u financiranje su se uključili Krapinsko-zagorska županija i Grad Pregrada. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba