KOME TAKVO ŠTO PADNE NA PAMET? Policija istražuje slučaj

STRAVIČNA NESREĆA – NALETIO NA ZAMKU: Mladiću na kroseru sajla razapeta između dva drva odrubila glavu

Objavljeno: 12.08.2020. zagorjeinternational

Policija još istražuje sve okolnosti pod kojima je u nedjelju u Jelenju tragično poginuo 21-godišnji Dorian Semion Valentić. Naime, stradao je u vožnji motociklom na šumskom putu u Jelenju, a cijelo mjesto bruji da je vozeći se s prijateljem na “kroseru”, na šumskom putu naletio na sajlu zavezanu za stabla preko puta.

Stravičan prizor

– Dečki su se spuštali šumskim putem prema asfaltu. Tad su naletjeli na sajlu. U trenu ga je sajla zbacila s motocikla i pri tome ga teško ozlijedila – kazao je za 24 sata mještanin upućen u ovaj događaj. Prizor je, prema njegovim riječima, bio stravičan. Prvi mladić je uočio sajlu i sagnuo se. Dorian je nažalost nije primijetio.

Na mjestu tragedije brojni mještani zapalili su svijeće za Doriana, a o svemu se na stranicama Općine oglasio i Robert Marčelja, načelnik Jelenja. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poruka načelnika

Mladi život našeg sumještanina nepovratno je izgubljen. Ovom prilikom izražavam iskrenu sućut njegovoj familiji. O nemilom događaju izviješten sam putem Županijskog centra za obavješćivanje 112. Na teren su izašle dežurne službe, koje su nažalost mogle konstatirati smrt. Naše šumsko područje veoma je aktivno kroz vikend. U prirodi borave planinari, biciklisti, motociklisti, šetači, rekreativci, kao i članovi lovačkog društva koji se brinu za divljač. Bez obzira na eventualne imovinsko – pravne probleme i nesuglasice te različita razmišljanja u viđenju problematike, uvijek postoji način za riješiti problem koji neće ugroziti nikog tko u šumi boravi. Još jednom, kao načelnik Općine Jelenje, pozivam sve mještane da se suzdrže od samovoljnih akcija i aktivnosti kako se ovakve tragedije ne bi dešavale. Općina Jelenje nikada neće prihvatiti ovakav način branjenja imovine i šumskih puteva. Uvijek stojimo na raspolaganju za medijaciju, a sve u cilju mirnog rješavanja problema na terenu. I ovim putem molim mještane ako postoje neke znane lokacije, gdje se postavljaju sajle, da se jave općinskom načelniku koji će po službenoj dužnosti postupiti, odnosno zatražiti hitno uklanjanje od nadležnih službi – napisao je Marčelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter