PU krapinsko - zagorska provodi preventivne aktivnosti "Za sigurnost vaše imovine"

Na grobljima u V. Trgovišću, Jezeru Klanječkom, Velikoj Erpenji i Strmcu postavljeni znakovi “Zaustavimo provale u automobile”

Objavljeno: 29.07.2020. JJ

Policijska uprava krapinsko – zagorska u sklopu preventivne aktivnosti “Za sigurnost vaše imovine”, provodi brojne aktivnosti na prevenciji imovinskih kaznenih djela, samostalno i u suradnji s partnerima i lokalnom zajednicom.
U sklopu provođenja preventivnih aktivnosti na prevenciji provala u automobile, PU krapinsko – zagorska i Policijska postaja Zabok u suradnji s Općinom Veliko Trgovišće, na mjesnim grobljima u Velikom Trgovišću, Jezeru Klanječkom, Velikoj Erpenji te na groblju u Strmcu, u utorak su postavili su znakove “Zaustavimo provale u automobile – Zajedno za sigurnost vaše imovine”.
Postavljanju znakova prisustvovali su načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički, policijski službenik za prevenciju PU krapinsko – zagorske Željko Lež i načelnik Policijske postaje Zabok Vedran Draganić.
Na znaku se nalaze poruke građanima što mogu i sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne bi postali žrtve takvih provala.
Kako biste se zaštitili od provala i krađa iz automobila, iz PU krapinsko – zagorske savjetuju sljedeće:

  • parkirajte na vidljivom, osvijetljenom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu
  • ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, osobni dokumenti, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar automobila, te nikako u torbicama i novčanicima ne ostavljajte PIN brojeve zajedno s bankovnim karticama
  • kada napuštate automobil i nakratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo
  • sva vrata automobila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore
  • ne ostavljajte automobil i ključeve osobama u koje nemate povjerenje (servisi, praonice…)
  • ako ste u mogućnosti, ugradite u svoj automobil neki sustav zaštite (alarmni uređaj, blokada mjenjača…)
  • kada provjerite vaš parkirani automobil, bacite pogled i na susjedov jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora
  • na kraju razmislite jeste li nešto od svega navedenog propustili i tako olakšali provalniku posao

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba