Policija objavila rezultate akcije "Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga"

Sedam vozača bilo pod utjecajem alkohola, najveća izmjerena brzina 125 na mjestu gdje je ograničenje 60 kilometara na sat

Objavljeno: 14.07.2020. JJ

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, policijski službenici proveli su pojačani nadzor vozača, sukladno operativnoj akciji “Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga”, u noći s petka na subotu u vremenu od 22 do 4 sata.
Tijekom provođenja preventivno – represivne akcije utvrđeno je 17 prometnih prekršaja, od čega izdvajamo sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja isteka važenja vozačke dozvole.
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila van naselja bila je 125 kilometara na sat, na mjestu gdje je ograničenje 60, a najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 1,19 promila.
Navedena akcija provedena je kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola te povećala razina sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba