Skoro se utopila dvojica 18-godišnjaka iz Mihovljana

“Danas su preuzeli svjedodžbe u Srednjoj školi Krapina i željeli su se okupati na našim jezerima. Eto što se dogodilo”

Objavljeno: 10.07.2020. zagorjeinternational

Dolaskom na Bedekovčanska jezera, gdje su se oko 15 sati skoro utopila dvojica mladića, susreli smo Janka Buzjaka, načelnika Stožera civilne zaštite općine Bedekovčina i zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina, koji je na mjesto događaja stigao 10 minuta po dojavi i promatrao izvlačenje dvojice mladića.

– Po dojavi iza 15 sati, aktivirana je vatrogasna postrojba DVD Bedekovčina i Javna vatrogasna postrojba. Dolaskom na Bedekovčanska jezera, konstatirano je da je došlo do utapanja dvojice mladića. Članovi vatrogasne postrojbe DVD-a Bedekovčina, njih trojica, i sumještanin, gospodin koji se ovdje kupao, odrađivali su pretragu tog dijela jezera i nakon 20 minuta pronašli su prvog utopljenika, kojemu je nakon toga pružena hitna medicinska pomoć. Nakon 25 do 28 minuta pronađen je i drugi utopljenik, kojemu je također pružena hitna medicinska pomoć te su vozilima hitne medicinske pomoći upućeni u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana. Ustanovili smo da se radi o dvojici osamnaestogodišnjaka iz susjedne općine Mihovljan koji su tijekom današnjeg dana preuzeli svjedodžbe u Srednjoj školi Krapina. Dolazeći u Bedekovčinu, željeli su se okupati na našim jezerima i dogodilo se to što se dogodilo – kaže Buzjak te dodaje kako ovo kupalište nije opremljeno niti spasilačkom ekipom niti bilo kakvim drugim sredstvima.

– Iz tog razloga svake godine stavljamo tablu da je kupanje na vlastitu odgovornost, no, nažalost, jezero privlači i mlade i starije, a u ovo vrijeme koronavirusa naša jezera su puna ribiča i šetača i to nam je jedan od velikih problema i izazova. Žao nam je što se ovo dogodilo, što su stradala dva mladića. Vjerujem da će hitna služba odraditi sve da oživi ova dva mlada tijela – zaključio je Buzjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba