U sklopu projekta "WiFi4EU"

Omogućen besplatan internet na javnim mjestima u Mariji Bistrici

Objavljeno: 09.07.2020. zagorjeinternational

Općina Marija Bistrica aktivirala je WiFi mrežu u sklopu projekta “WiFi4EU”. Radi se o programu potpora za omogućavanje besplatnog pristupa internetu u unutarnjim ili vanjskim javnim prostorima, poput prostorija javne uprave, škola, knjižnica, zdravstvenih ustanova, muzeja, javnih parkova i trgova.
Europska komisija je lokalnim zajednicama dodijelila bespovratna sredstva u iznosu od 15.000 eura putem vaučera, pod uvjetima utvrđenima u Sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava, za aktivnost pod nazivom “WiFi4EU – promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama”.
Na području općine Marija Bistrica pristupne točke instalirane su na sljedećim lokacijama: zgrada Općine, Turistička zajednica, Dom kulture, “Obala” te parkiralište na zaobilaznici. Na taj način omogućuje se mještanima i posjetiteljima besplatan pristup internetu na javnim prostorima općine. Pristup besplatnoj mreži je vrlo jednostavan. Naime, pri izboru, mreža se nudi pod nazivom “WiFi4EU”, a pristup je slobodan bez ikakvih dodatnih lozinki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba