Likovna kolonija u organizaciji Mreže udruga Zagor

Mladi izradili više od 20 radova na temu održivog razvoja zajednice u kojoj žive

Objavljeno: 06.07.2020. JJ

Mreža udruga Zagor u Planinarskoj kući Picelj prošlog je petka organizirala likovnu koloniju, s ciljem promicanja održivog razvoja u ruralnim područjima. Na koloniji je sudjelovalo 15 mladih koji su uz osmero mentora i mentorica promišljali o temi te kroz razne tehnike na kreativan način prikazali kako vide i doživljavaju održivi razvoj zajednice u kojoj žive. Zajedno su mladi i mentori izradili više od 20 radova.
U narednom razdoblju izradit će se katalog radova nastalih tijekom likovne kolonije koji će biti dostupan u tiskanoj i online verziji. Uz katalog, organizirat će se izložbe radova u Zaboku, Kumrovcu i Desiniću, koje će biti otvorene za lokalno građanstvo.
Navedene aktivnosti se provode u okviru projekta “Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica”. Nositelj projekta je Mreža udruga Zagor, a provodi se zajedno s partnerima, Gimnazijom Antuna Gustava Matoša, Zabok, Srednjom školom Bedekovčina, Srednjom školom Pregrada, Srednjom školom Zlatar, LAG-om “Zagorje – Sutla”, Zelenom akcijom i Krapinsko – zagorskom županijom. Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u sklopu Švicarsko – hrvatskog programa suradnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba