MLADIĆ (24) IZ ZAGREBAČKOG ZAPRUĐA

Baki vratio vrećicu s novcem: “Za nagradu mi je dala kemijsku i novac za čokoladu”

Objavljeno: 05.06.2020. zagorjeinternational

Traži se baka!!! Danas oko 12.10 nakon kupovine u Dubravici, jedna starija gospođa, kako sam uspio ustanoviti, izgubila je vrećicu s računima i novcima. Igrao sam se detektiva pa sam pratio njeno kretanje preko računa, tako da smo u pekari ustanovili da je riječ o starijoj, nižoj gospođi kratke kose (zaboravio sam boju) koja nosi zaštitnu masku. Ostavio sam svoj kontakt u pekari i u ljekarni koju je posjetila jučer, gdje mi zakonski nisu smjeli, zbog zaštite privatnosti pacijenta, otkriti njezin identitet. S obzirom na mjesto pronalaska stvari, pretpostavljam da živi na istočnoj strani Zapruđa, odnosno negdje prema HG spotu ili mostu mladosti. Ukoliko ste čuli priču neke lokalne bakice koja odgovara ovoj, ili je možda riječ o vašoj majci, baki, ili susjedi, dodajte me na Facebook i javite mi se privatnom porukom, ili recite toj osobi da može pronaći moj kontakt u pekari, odnosno ljekarni te da mi se javi kako bih joj vratio izgubljene novce!, napisao je Ivan Judaš (24) na Facebooku u srijedu poslijepodne. U četvrtak poslijepodne javio nam je kako je pronašao bakicu. Nazvali smo ga da nam kaže kako se sve dogodilo.

– Išao sam preko ceste u Zapruđu. Kraj pekarne na zebri sam pronašao vrećicu. Prvo sam kraj toga prošao pa se vratio da pogledam što je unutra. Pokupio sam je i skužio da je unutra sitniš. Prvo sam se našalio kako sam zaradio pare pa sam skužio po lijekovima i računima da je to od starije osobe – kaže Ivan. Otišao je do obližnje pekare vidjeti znaju li čija je vrećica i saznao da je riječ o starijoj ženi. Mamu mu je rekla da ode do ljekarne i da će mu oni prema lijekovima i računima moći pronaći ženu. U četvrtak su mu iz ljekarne javili da su je pronašli.

– Otišao sam do njih i tamo me pred ulazom dočekala baka koja ima 88 godina. Bila je presretna. Kazala mi je da je izgubila povjerenje u dobre ljude. Za nagradu mi je dala kemijsku olovku. Htjela mi je dati i 20 kuna za čokoladu pa 50 kuna, ali ja nisam htio to uzeti. Na kraju me nagovorila – rekao nam je Ivan i dodao kako je pozvala supruga koji ima 94 godine da ga dođe upoznati.

– Djed je sišao i kazao: “Bravo dečko, bravo. Ima još poštenih ljudi” – opisuje Ivan koji se inače bavi sviranjem instrumenta koji se zove Handpan. Time se bavi tri godine, a uskoro mu izlazi i album.

– Nema puno svirača toga u Hrvatskoj pa me dosta ljudi zovu. Ja sam jedan od prvih koji je to počeo svirati u Hrvatskoj. Među prvima sam s time izašao vani – zaključuje Ivan. Ispod možete pogledati kako to izgleda. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba