Na Vuglec bregu održan "Pjenušavi doručak u vinogradu"

DORUČAK PO NAŠEM UKUSU: Četiri renomirana zagorska vinara predstavila svoje pjenušce, a prezentiran je i novi brend “Zagorski bregi”

Objavljeno: 30.05.2020. Alen Brodar

Na Vuglec bregu danas je po prvi puta održan „Pjenušavi doručak u vinogradu“, druženje vinara i ljubitelja vina, na kojem su svoja vina predstavile vinarije Vuglec, Bodren, Petrač i Bolfan.

– Nas četiri vinara želimo malo napraviti promociju zagorskih pjenušaca. Mi ih zasad u Zagorju jedini proizvodimo, a nadam se da će se uskoro pridružiti i neki drugi, jer smo odlična regija za proizvodnju pjenušaca. Budući da se radi o doručku, imamo i stol sa zagorskim specijalitetima, a tu si i proizvodi Mini mljekare Veronika, kao i mesni proizvodi Mesnice Vugrinec. Popratila nas je i Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije, kao i Županija. Drago mi je što je ovdje došlo i dosta posjetitelja. Osim pjenušaca, svaki predstavlja i po jedno svoje vino. Mi smo predstavili novi brend “Zagorski bregi”. Radi se o laganom, tipičnom zagorskom vinu, a htjeli bismo da se uključe svi zagorski vinari. Dakle, svatko bi imao svoju etiketu, ali pod zajedničkim imenom i s logom Županije – kazao nam je Boris Vuglec.

Dodao je, što se tiče “Pjenušavog doručka u vinogradu”, koji se ove godine održava po prvi puta, da bi se svaki sljedeći mogao održavati kod drugog vinara.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba