Jačine 1,8 po Richteru

JOŠ NIJE GOTOVO: Novi potres uplašio Zagrepčane, a sutra je točno dva mjeseca od onog najjačeg

Objavljeno: 21.05.2020. zagorjeinternational

“Osjetila sam na 13. katu u Novom Zagrebu, no vrlo blago podrhtavanje (kao da neboder positno tone) , trajalo dugih cca 6 sek u očekivanju i strahu da ce se pojačati”, “Osjetila dosta vibraciju, bez obzira sto mi je buka u dvorištu. Opet trnci kroz tijelo. Trnje”, “Nisam neki stručnjak, ali tu na Maksimiru se dosta osjetio, jače nego onaj sinoc od 2. Mislili smo da je 3, 3.5.”, “Dosta ga je zatreslo, kao da je kuća sjela na tlo cca 50 cm, čudan potres drugačiji od prethodnih, nagli bez tutnjave… Markuševec”, komentiraju Zagrepčani na aplikaciji EMSC.

Novi potres jačine 1,8 prema Richteru zatresao je u četvrtak u 14.05 sati Zagreb. Epicentar mu je bio na dubini od dva kilometra, sedam kilometara sjeveroistočno od Zagreba. Nakon toga bio je još jedan, ali na EMSC aplikaciji nema podatka o njegovoj jačini.

I u srijedu u 20.28 sati bio je potres. Jačina mu je iznosila 2 stupnja prema Richteru. Podsjetimo, najrazorniji potresi pogodili su Zagreb 22. ožujka. Jačina im je bila 5,5 i 4,8 po Richteru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba