Vikend bez prometnih nesreća

Rekorder vikenda “napuhao” 2,74 promila, a vozačka mu već bila oduzeta, drugi bez vozačke jurio 151 km/h

Objavljeno: 11.05.2020. AB

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko -zagorska nema zabilježenih prometnih nesreća, dok je evidentiran ukupno 171 prometni prekršaj. Od toga, zabilježeno je 116 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 24 ostala prekršaja. Najveća očitana nedopuštena brzina kretanja vozila iznosila je 151 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno 80 km/h, a tako je vozio 34-godišnjak na A2 kod Zaboka za kojeg je utvrđeno da nema vozačke dozvole. Zbog počinjenja prekršaja iz čl. 54.st.2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan mu je prekršajni nalog na 5 000 kuna.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila 2,74 promila. U petak, 8. svibnja, oko 12.50 sati, u Tomaševcu, policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako vozilom upravlja sa 2,74 promila alkohola u organizmu i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, dok je već prije bio procesuiran zbog takvih prekršaja. Zbog sumnje da će i dalje nastaviti činiti prekršaj, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, temeljem Zakona o prekršajima. Protiv vozača, 40-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199. st. 2. i 289. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 15,000 kuna i predloženom kaznom zatvora od 30 dana.

Isto tako, 10. svibnja 2020. godine oko 9 sati u nadzoru prometa u Polju Krapinskom, zatečen je 35-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava, odnosno bez vozačke dozvole. Protiv vozača, 35-godišnjaka biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz čl.216. st. 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim je predložena je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci nakon stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno izdavanja vozačke dozvole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba