Oporavilo se još 15 osoba

Osmi dan zaredom bez novozaraženih u KZŽ

Objavljeno: 06.05.2020. JJ

Na području Krapinsko – zagorske županije osmi dan zaredom nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba, a u protekla 24 sata od koronavirusa je ozdravilo još 15 osoba – 4 iz Pregrade, 3 iz Krapine, 2 iz Jesenja, 3 iz Desinića, te po jedna iz Zaboka, Đurmanca i Petrovskog.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 92, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 46. Dosad je testirano 1860 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 41 osoba.

U protekla 24 sata uzeta su 94 brisa, 14 ih je negativno, a za preostale se još čekaju rezultati.

U razdoblju od 5. do 6. svibnja u vremenu od 7 do 7 sati evidentirano je kršenje mjera Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Vezano za navedenu Odluku, utvrđeno je 11 kršenja od strane građana koji nisu imali e-Propusnicu. Nije bilo evidentiranih kršenja odredbi ostalih Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su na snazi.

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske za vremensko razdoblje od 4./5. svibnja od 22 do 22 sata, nisu zaprimljene dojave o kršenju samoizolacije. Izvršena je 31 provjera pridržavanja izrečenih mjera samoizolacije te nije utvrđeno kršenje mjera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba