Radovi na području grada Pregrade

Uređuje se šumska cesta između Sopota i Vinagore, kao i Poduzetnička zona, a krenula je i instalacija pristupnih točaka za bežični gradski internet

Objavljeno: 28.04.2020. JJ

Epidemija koronavirusa nije zaustavila realizaciju brojnih ugovorenih projekata na području grada Pregrade, ali se sve obavlja uz strogo pridržavanje mjera sprječavanja zaraze.

Tako su nastavljeni radovi na uređenju nerazvrstane ceste S2-V32 u šumsku prilaznu cestu. Riječ je o šumskoj cesti koja povezuje Sopot i Vinagoru, a koristit će je lokalno stanovništvo za kraće i lakše prometovanje te šumoposjednici. Cesta, koja prolazi uz izletište Vražja peć, uredit će se u ukupnoj dužini od 2,3 kilometra. Ukupna vrijednost projekta je 1,45 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran iz Programa ruralnog razvoja RH. Radove izvodi “Hlupić, prijevoz i rad građevinskim strojevima“.

Središta javnog života

Također, u tijeku je uređenje Poduzetničke zone. Pri kraju je izgradnja javne rasvjete i nogostupa, a postavit će se još i zaštitni drvored. Projekt financira Europska unija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.756.749,05 kuna, a od Ministarstva regionalnog razvoja, iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, osigurano je 186.300,57 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 2.067.250 kuna. Izvođač radova je zajednica ponuditelja Ciglenica d.o.o. i Građevinar Hrvoj.

Počela je i instalacija pristupnih točaka za bežični gradski internet, kojeg financira Europska unija kroz inicijativu “WIFI4EU“. Javni besplatni Wi-Fi bit će moguće koristiti na Trgu Gospe Kunagorske, prostoru sportskog centra kod OŠ Janka Leskovara i Kunaparka, prostoru kod Glazbene škole i zgrade NK Pregrada, kod Doma zdravlja te na Kunagori, kod Planinarskog doma. Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za WiFi, instaliranjem pristupnih točaka za WiFi u središtima javnog života. Vrijednost projekta je 15 tisuća eura.

Dječje igralište

U pripremi je i postupak javne nabave za uređenje dječjeg igrališta Kunapark, projekta ukupne vrijednosti 414.913,26 kuna, koji je sufinanciran u iznosu od 266.850 kuna iz Programa ruralnog razvoja, Mjera 19, kroz lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Zagorje-Sutla, a u provedbi su i aktivnosti u okviru projekta digitalne transformacije Grada Pregrade, koji sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetiku. Ukupna vrijednost projekta, koji je usmjeren na jačanje učinkovitosti gradske uprave i poboljšanje usluga za građane primjenom digitalnih tehnologija, je 441.250 kuna, za koja je Grad Pregrada ostvario 40-postotno sufinanciranje koje iznosi 176.500 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba