EU projekt WiFi4EU

Besplatan bežični internet sada je dostupan i na javnim mjestima u Radoboju – evo gdje

Objavljeno: 20.04.2020. AB

Nakon što se čak 366 hrvatskih jedinica lokalne samouprave prijavilo na europski natječaj WiFi4EU, koji omogućava sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za Wi-Fi pristupne točke na javnim mjestima, sredstva su odobrena za 224 hrvatske općine i grada, što je ukupno 3.360.000 eura odnosno oko 24.930.000 kuna, a jedna od njih je i općina Radoboj.
Od prošlog tjedna tako korisnici mobilnih uređaja na području općine Radoboj mogu koristiti javni besplatni Wi-Fi na sljedećim lokacijama:

  • centar Općine
  • prostor Muzeja Radboa, Hiže vinove loze, Pokazno – edukacijskog centra, radobojskog trnaca
  • prostor sportske dvorane Osnovne škole “Side Košutić”
  • prostor kod Nogometnog kluba Radoboj
  • prostor kod DVD-a Radoboj
  • prostor kod područne škole u Jazvinama

– Mještani se mogu spojiti na besplatni internet na mrežu WiFi4EU na jednostavan način, budući da nije potrebna registracija. Potrebno je samo kliknuti na dostupnu mrežu WiFi4EU i prihvatiti uvjete korištenja. Nakon toga je moguće koristiti besplatni Internet. Jednom prihvaćeni uvjeti za korištenje WiFi4EU mreže na području općine Radoboj omogućuju korištenje besplatnog bežičnog interneta WiFi4EU u svim gradovima i općinama u Republici Hrvatskoj te svim državama Europske unije, na čijim područjima je uspostavljena WiFi4EU mreža – ističu iz Općine Radoboj.
Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za WiFi, instaliranjem pristupnih točaka za WiFi u središtima javnog života. Vrijednost projekta za svaku jedinicu lokalne samouprave je 15 tisuća eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba