Iz Stožera civilne zaštite Krapinskih Toplica apeliraju na građane

“Primijetite li da netko krši samoizolaciju, informirajte predsjednika Stožera“

Objavljeno: 08.04.2020. JJ

Stožer civilne zaštite općine Krapinske Toplice obavijestio je građane da svakodnevno izdaje e-Propusnice u vremenu od 8 do 15 sati u prostorijama Općine.

– Dnevno se izdaje sedamdesetak e-Propusnica koje prije izdavanja prođu određenu provjeru Stožera. Pojedini zahtjevi građana odbijaju se ukoliko se utvrdi da nema prijeke potrebe za izdavanje. Još jednom napominjemo da Stožer civilne zaštite izdaje e-Propusnice za putovanje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih živežnih potrepština. Izuzeci su poljoprivrednici koji nemaju OPG, pa se njima izdaju jednokratne e-Propusnice. Mole se građani da ne zloupotrebljavaju ove razloge kako bi putovali iz mjesta u mjesto i posjećivali svoje obitelji jer na taj način ne pomažu u sprječavanju širenja virusa COVIDA-19 – stoji u priopćenju Stožera.

Svakodnevna kontrola

Podsjećaju i da je u općini Krapinske Toplice evidentiran jedan slučaj zaraze virusom COVID-19, a nekoliko građana je u samoizolaciji.

– Apeliramo na građane, ukoliko znaju i primijete da je netko u samoizolaciji i da istu krši, da o tome informiraju predsjednika Stožera na broj mobitela 099/321 03 80, a Stožer će informacije o osobi koja je prijavila kršenje samoizolacije zadržati u strogoj tajnosti. Napominjemo, to je dužnost svih građana Republike Hrvatske. Ujedno apeliramo da se ne zadržavate u većoj skupini ljudi (najviše dvoje), da držite razmak od dva metra u komunikaciji, u trgovinama, ljekarnama i bankama te da se pridržavate svih mjera zaštite pranja ruku i dezinfekcije ruku i prostora. Stožer vrši svakodnevnu kontrolu pridržavanja mjera i ukoliko se uoči bilo kakvo odstupanje od propisanih mjera, upućuje se upozorenje građanima, a ukoliko se zamijeti kršenje mjera samoizolacije isto se prijavljuje MUP-u – kažu.

Bez okupljanja

– Molimo građane da se suzdrže od većih okupljanja za uskrsne blagdane, da se zadržavaju u kućama te da ne obilježavaju Uskrs na tradicionalan način (pucanje, paljenje krijesova i sl.), jer time čuvaju zdravlje sebe i svojih bližnjih. Ovim putem zahvaljujemo se DVD-ima Vatrogasne zajednice općine Krapinske Toplice koji su se aktivno uključili u aktivnosti oko sprječavanja prijenosa virusa COVID-19 – poručuju iz topličkog Stožera.

Za sve ostale informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 049/232 – 267 ili na e-mail: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba