Ministar gospodarstva Darko Horvat o koronavirusu

“Zbrajamo posljedice i osmišljavamo mjere kako ublažiti negativne učinke na gospodarstvo”

Objavljeno: 11.03.2020. JJ

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u Srednjoj školi Krapina dodijelio je stipendije učenicima strukovnih škola, stipendistima Ministarstva. Tom prilikom odgovarao je i na upite novinara vezano uz aktualnu situaciju s koronavirusom i njegov utjecaj na gospodarstvo.

Radna skupina

– Već nekoliko dana govorim da ćemo utjecaj širenja koronavirusa na hrvatsko, ali i europsko gospodarstvo sigurno imati, ali u kojoj mjeri i koji će to efekti biti, preuranjeno je govoriti. U ovom trenutku još uvijek traje sastanak kod ministra financija Zdravka Marića, koji je bio sazvan jutros u 10 sati s poslovnom zajednicom. Napravili smo koordinaciju na Ministarstvu gospodarstva te ćemo jedan akt kojim je osnovana radna skupina za unaprjeđenje poslovne klime, proširiti, dakle, ta će se radna skupina baviti i monitoringom učinka koronavirusa na hrvatsko gospodarstvo, ali isto tako i međuresorno predlagati i Vladi Republike Hrvatske, ali istovremeno i Komisiji, kako taj utjecaj ublažiti ili kako možemo jednoj takvoj pojavi eventualno stati na kraj – pojasnio je ministar, dodavši kako će se donijeti set mjera koje bi trebale ublažiti gospodarsku štetu.

12 resora

– U ovom trenutku za stolom sjedi 12 resora, a koji će to set mjera biti, znat ćemo u prvim danima idućeg tjedna, kad se stvari iskoordiniraju. Mislim da taj set mjera ne mora biti definiran danas, i kolega Marić, i kolega Capelli, i kolega Aladrović i ja u ovih ćemo nekoliko dana prikupiti informacije s terena različitih sektorskih politika i početkom sljedećeg tjedna izaći usuglašeno. Dakle, mi u ovom trenutku zbrajamo posljedice i osmišljavamo mjere kako bismo taj efekt ublažili – kazao je Horvat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba