U Klanjcu predstavljena publikacija “Ribe rijeke Sutle“

RAZNOLIK MENI ZA VIDRE: U Sutli zabilježena prisutnost 42 vrste riba

Objavljeno: 27.02.2020. JM

U okviru Interreg Slovenija – Hrvatska projekta “Veze prirode“, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije u Kulturnom centru Klanjec održala je predavanje i predstavljanje publikacije “Ribe rijeke Sutle“.

Ribe i školjkaši

Posjetiteljima je na početku prikazan jednominutni film o rijeci Sutli i istraživanju riba i školjkaša izrađen u okviru multimedijalnih aktivnosti na projektu. Nakon filma, Zoran Marčić s Biološkog odsjeka PMF-a u Zagrebu održao je predavanje o rezultatima istraživanja riba i školjkaša u rijeci Sutli koje je provedeno tijekom 2019. godine. Istraživanje populacije riba i školjkaša u rijeci Sutli na području KZŽ provedeno je kao potpora pripremi stručnih osnova za upravljanje populacijom vidre na Sutli, s obzirom na to da ribe i školjke predstavljaju najznačajniji izvor hrane za vidre te su najznačajniji indikator stanja staništa vidre.

Natura 2000

Na kraju događanja sudionicima je predstavljena i podijeljena publikacija “Ribe rijeke Sutle“ koja sadrži informacije o rijeci Sutli i Natura 2000 vrstama riba rijeke Sutle. Zabilježena je prisutnost 42 vrste slatkovodnih riba, što čini važnu komponentu ekološke mreže Natura 2000.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba