Jedinstvena atrakcija u Zaboku, ali i šire

Mališani na Trgu K. Š. Đalskog postavili #štokrlinzasve

Objavljeno: 14.01.2020. JJ

U sklopu programa rada zabočkog Dječjeg gradskog vijeća, a u okviru projekta “Prebaci na volontiranje!”, provode se različite volonterske akcije. U veljači 2019. godine, bio je otvoren natječaj LAG-a “Zagorje-Sutla” #ajmoLAG, koji potiče volonterske inicijative i akcije, pa se Društvo Naša djeca Zabok prijavilo na natječaj s idejom #štokrlinzasve dječjih vijećnika i vijećnica, kojima su se priključili forumaši DND-a Zabok. Na spomenutom natječaju, DND je dobio financijska sredstva za izradu “štokrlina za sve”.

Točka susreta

Naime, članovi DGV-a su primijetili kako su ljudi danas sve više zatvoreni u sebe, često gledaju ekrane pametnih mobitela/tableta te su došli na ideju #štokrlinzasve, koji bi bio jedinstvena točka susreta, stvaranja novih prijateljstava, ali prije svega poticaj za međusobno druženje i razvijanje socijalnih vještina. Uz pomoć voditeljica Dječjeg foruma i volonterki DND-a Zabok, cijelo se ljeto razvijala ideja izvedbe dječjeg prijedloga, a u samu realizaciju izrade uključila se Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije. Također su dječji vijećnici i forumaši u svibnju 2019. posjetili gradonačelnika Zaboka kako bi mu prezentirali svoju ideju i prijedlog pozicije na kojoj bi se štokrlin postavio. Dogovoreno je da će to biti na Trgu K. Š. Đalskog, između table “Grad Zabok – prijatelj djece“ i panoa koji već dugi niz godina oslikava DND Zabok.
Nakon izrade štokrlina, koji je napravljen u kombinaciji metala i drveta, i to u većim dimenzijama kako bi bio zanimljiviji i upečatljiviji te kako bi što više djece moglo na njemu sjediti, krenulo je bojanjem i oslikavanje te pisanje pozitivnih poruka u prostorijama DND-a Zabok. Ideja i cilj koji su prezentirani prilikom postavljanja štokrlina prošle subote, jest da se iz ladica koje se nalaze u štokrlinu izvuče pozitivna i lijepa poruka koju su ostavili klinci iz DGV-a i Dječjeg foruma te da se na taj način razveseli i uljepša dan svima koji prolaze trgom. Također je ideja da se fotografira na štokrlinu i objavi fotografija na nekoj društvenoj mreži, a bit će tu i mogućnost da djeca i građani napišu svoje poruke i ostave ih u ladici.

Oduševljeni idejom

– Svi koji su nam se priključili na postavljanju, zajedno s našom zamjenicom gradonačelnika, bili su oduševljeni našom idejom, lijepim, pozitivnim i zabavnim porukama koje su izvukli i jako smo sretni što smo im uljepšali dan, a zasigurno je #štokrlinzasve jedinstvena atrakcija, ne samo u Zagorju nego i u Hrvatskoj – poručuju iz DND-a Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba