Prijavite svoj program ili projekt do 7. veljače!

Županija dodjeljuje 885.000 kuna za manifestacije u kulturi, izdavačku djelatnost te za obnovu i zaštitu spomeničke i nematerijalne baštine

Objavljeno: 13.01.2020. zagorjeinternational

U Uredu župana održana je konferencija za medije na temu Javnog poziva za predlaganje programa i projekata za Program javnih potreba u kulturi KZŽ za 2020. godinu.
Javni poziv objavljen je na internetskoj stranici Krapinsko – zagorske županije 8. siječnja i otvoren je do 7. veljače. U proračunu je za ovu namjenu osigurano ukupno 885.000 kuna i to za manifestacije u kulturi, izdavačku djelatnost te za obnovu i zaštitu spomeničke i nematerijalne baštine. Najmanji iznos koji se dodjeljuje je tri tisuće kuna, a najveći 25 tisuća kuna. Prijavitelj na Javni poziv može prijaviti najviše dva programa/projekta po prioritetnom području, a ukupno najviše njih četiri.

Zahvala Ministarstvu

– Naravno da u sportu i kulturi nikad nema dovoljno novca, međutim, mi smo uspjeli svake godine ili nešto povećati sredstva ili ostati na istoj razini. Isto tako, treba zahvaliti Ministarstvu kulture Republike Hrvatske koje ima senzibilitet za kulturne programe na području Krapinsko – zagorske županije i bez njihove velike pomoći, mi ne bismo bili u mogućnosti te objekte zadržati u funkciji i eventualno im dati neke nove sadržaje. Članovi našeg Kulturnog vijeća, koji provode stručno vrednovanje prihvatljivih prijava koje ispunjavaju uvjete Javnog poziva, su vrsni stručnjaci u svojem poslu i prijedloge koje od njih dobijem, to i potpisujem – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
Pravo podnošenja prijava na Javni poziv imaju: javne ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine, pravne i fizičke osobe koja obavljaju gospodarsku djelatnost, javne ustanove koje obavljaju djelatnost iz područja znanosti, javne ustanove koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice, vjerske zajednice i ostale fizičke osobe (građani).
Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek govorila je o promjenama u Pravilniku koje su uvedene ove godine.

Dvostruki način

– Slušajući komentare naših korisnika, obrasci su stavljeni u Wordu, a ne Excelu. Možda najvažnija promjena je u području financiranja, pa ćemo tako od ove godine nakon potpisivanja ugovora imati dvostruki način dodjele sredstava. Jednokratno, za sve one koji će dobiti potporu do deset tisuća kuna i dvokratno, za one koji će dobiti od deset do 25 tisuća kuna, i to na način da će se po potpisivanju ugovora dobiti 50 posto sredstava i u trećem kvartalu ove godine preostalih pedeset posto sredstava, odnosno, ako će program ili projekt završiti ranije, po završetku aktivnosti. Jasno je naznačeno i dvostruko financiranje. Dakle, neka aktivnost može se financirati iz dvaju izvora ako je u tablici proračuna vrlo jasno naznačeno za koji dio aktivnosti se potražuju sredstva iz jednog izvora, a za koji dio aktivnosti iz drugog izvora. Također, moguće je financirati i fazu određene aktivnosti ili projekta – rekla je Petek.
Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec najavila je da će se u ponedjeljak, 20. siječnja, u zabočkoj Zelenoj dvorani s početkom u 17.30 sati održati radionica kako bi se prijaviteljima olakšala prijava na natječaj.
Sva pitanja vezana uz prijavu projekata mogu se postaviti putem elektroničke pošte na e-mail adresu: [email protected], najkasnije do 22. siječnja 2020. godine. U cilju jednakog tretmana svih prijavitelja, pitanja i odgovori bit će objavljeni na mrežnim stranicama Krapinsko – zagorske županije najkasnije do 27. siječnja 2020. godine. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba