BURAN POLICIJSKI VIKEND: Čak 12 prometnih nesreća, 75 prometnih prekršaja, požar klijeti, četiri kaznena djela i tri prekršaja

U Špičkovini nesreću u kojoj je i sam ozlijeđen, skrivio vozač s 1,76 promila alkohola u krvi, rekorder vikenda “napuhao” 2,76

Objavljeno: 16.12.2019. AB

Tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko –  zagorska, evidentirana su četiri kaznena djela, 12 prometnih nesreća, tri prekršaja te jedan požar klijeti u Gornjoj Selnici, koji je ugašen od strane JVP Marija Bistrica i DVD Belec.

Oduzimanje prednosti

Osim prometne nesreće u Stubičkim Toplicama, gdje je došlo do naleta osobnog vozila na pješakinju, o čemu smo već pisali,  u Zlatar Bistrici je u prometnoj nesreći, do koje je došlo uslijed oduzimanja prednosti prolaska, jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Lakše je ozlijeđen i vozač u prometnoj nesreći koja se dogodila zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika u Špičkovini. On je upravljao vozilom s 1,76 promila alkohola u organizmu. U Andraševcu su u prometnoj nesreći koja se dogodila uslijed neprilagođene brzine dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, a lakše je ozlijeđena i jedna osoba u prometnoj nesreći koja se dogodila u Bedekovčini uslijed nepropisnog skretanja.
Sedam prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Bobovju, Oroslavlju i Maču, uslijed oduzimanja prednosti prolaska, zatim u Bočadiru zbog nedržanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u Humu na Sutli, uslijed nepropisnog obilaženja, u Dubovcu zbog nepropisnog skretanja te u Zlataru, uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika.

15 alkoholiziranih

Inače, policija je i ovog vikenda provodila pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno ukupno 75 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 23 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 32 ostala prekršaja u prometu. Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 2,76 promila, a najveća nedozvoljena brzina kretanja vozila 121 km/h.

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba