Na izbornoj skupštini na dvogodišnji mandat izabrano novo – staro vodstvo

Na čelu Saveza pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije ostaje Zdravko Bedeniković

Objavljeno: 16.12.2019. zagorjeinternational

U petak je u Krapini održana izborna skupština Saveza pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije, na kojoj je na dvogodišnji mandat izabrano novo vodstvo. Za predsjednika Saveza ponovno je izabran Zdravko Bedeniković (UP “Medeni“, Pregrada), za dopredsjednika Mladen Paučnik (PD “Kvirin Broz“, Klanjec), za tajnika Darko Milinković (UP “Nektar“, Konjščina) te u Nadzorni obor Nenad Martinjak, Radovan Herceg i Anđelko Ciglenečki.

Najorganiziraniji poljoprivrednici

Izbornoj skupštini je nazočio i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je tom prilikom istaknuo da će pčelari kao i do sada imati podršku Županije te je pohvalio pčelare, jer su jedni od najorganiziranijih poljoprivrednika.
– Krapinsko – zagorska županija prije nekoliko je dana Savezu pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije isplatila pomoć u iznosu od 200 tisuća kuna za ublažavanje posljedica loše pčelarske godine zbog niskih prinosa meda i uginuća pčelinjih zajednica – rekao je Ferek – Jambrek.

Oznaka izvornosti

Predsjednik Saveza Zdravko Bedeniković zahvalio je na podršci koju KZŽ dugi niz godina pruža zagorskim pčelarima te je istaknuo da je najznačajniji projekt u ovoj godini bilo dobivanje zaštite oznake izvornosti na nacionalnoj razini za Zagorski bagremov med te predaja zahtjeva za njegovu zaštitu na razini Europske unije u svibnju ove godine, dodavši da se do sredine iduće godine očekuje njegova zaštita na EU razini.
Savez pčelarskih udruga djeluje od 2011. godine i okuplja svih devet pčelarskih udruga s područja KZŽ, odnosno, 506 pčelara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba