Što kažete na ovu ideju Dragana Kolesarića iz Hrženica kod Ludbrega?

S GEMIŠTOM I U GROB: 84-godišnjak na nadgrobni spomenik dao ugravirati vinsku bačvu, a instalirao je i pipu

Objavljeno: 30.11.2019. zagorjeinternational

Nadgrobni spomenik 84-godišnjeg umirovljenika Dragana Kolesarića iz mjesta Hrženica, nedaleko od Ludbrega, izgleda pomalo neobično i jedinstveno, te na prvi pogled smiješno, jer si je na njega umjesto uobičajenih nadgrobnih motiva dao ugravirati vinsku bačvu, piše podravski.hr.

I lijes s bačvom i pipom

– Vidio sam da je na jednom grobu bila ugravirana konjska zaprega s plugom. Pretpostavio sam da je taj čovjek volio rad na polju i konje. E, pa ja jako volim piti vino, i odučio sam da me ljudi pamte po tome – rekao je Dragan te dodao da će si napraviti i lijes koji će izgledati kao bačava i na njemu će biti pipa.

– Ne volim piti sam, ali uz društvo si obožavam popiti gemište. Vino nas razdraga i postanemo bolji ljudi. U mladosti, koju sam većinom proveo kao slobodan muškarac, bio sam nestašan što se tiče žena, ali sam i onda volio popiti. Sad me baš ne slušaju svi organi, ako me razumijete, pa mi je ostalo samo ono drugo – kazao je Dragan za podravski.hr.

Uživao u životu

 Ovaj umirovljenik je inače, 30 godina radio u Njemačkoj, prvo kao majstor staklar, a kasnije na utovaru robe u avione u njemačkoj aviokompaniji Lufthansa.

S popustom za zaposlenike, mogao je vrlo povoljno nabaviti avionske karti, što je on iskoristio za putovanja po cijelom svijetu, gdje je potrošio puno novaca, ali mu za ništa nije žao jer je uživao u životu.

FOTO: Nikola Wolf

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba