Načelnik Huma na Sutli dodijelio priznanja i podijelio više od tisuću lukovica žiteljima koji doprinose ljepšoj slici općine

“CVJETNI HUM 2019.“: Uručene nagrade najboljima u čak 18 kategorija

Objavljeno: 21.11.2019. zagorjeinternational

U nedjelju je održana završna svečanost jubilarne 15. ekološke akcije “Cvjetni Hum 2019.“, koju su organizirale Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu Ljiljana Blažun, predsjednica, te članice Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Paulina Bogović, obišla je od srpnja do rujna gotovo 150 domaćinstava u općini. Nakon multimedijske projekcije 350 fotografija, načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša uručio je prigodna priznanja najboljima u 18 kategorija, te je podijeljeno više od tisuću lukovica, koje će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli.

“Marljiv kao crv“

Najljepše okućnice imaju Dragutin i Nevenka Bračun iz Poredja i Gordana Grahovar iz Malog Tabora. U kategoriji najljepših balkona i terasa, ovogodišnje priznanje pripalo je Zvjezdani Drenški iz Rusnice, Boženi Kanić iz Druškovca i Anici Mikša iz Prišlina. U kategoriji tradicijski vrt, priznanje je dobila Silvija Očko iz Lastina, u kategoriji voćnjak Dušan Stuhne iz Vrbišnice, u kategoriji zimzelen Slavica Večerić iz Orešja, a za živicu je priznanje pripalo Vjekoslavu i Mariji Vuk iz Druškovca. U kategoriji trsje, priznanje je primio Zvonko Čoh iz Prišlina, a za najljepše tradicijske ruže Slavka Mikša iz Malog Tabora i Valentina Železnik iz Klenovca. Za kategoriju cvjetni detalj, priznanje je primila Božica Svečak iz Druškovca, a za poslovni prostor Ljekarna Hum na Sutli.
U specijalnoj kategoriji, “cvijeće dobrodošlice”, priznanje su primile Višnja Čuček iz Klenovca i Zdenka Čuček iz Vrbišnice , a u kategoriji “cvijeće i ja”, Milica Barić iz Orešja i Dijana Tepeš iz Malog Tabora. U specijalnoj kategoriji “cvjetni kutak”, priznanje su primili Renato Špoljar iz Malog Tabora i Dragica Večerić iz Vrbišnice. U kategoriji “kutak za odmor”, priznanje je dodijeljeno Jadranki Čuček iz Lupinjaka, Anici Šeligo iz Malog Tabora te Vesni Završki iz Druškovca. U specijalnoj kategoriji “Marljiv kao crv“ priznanje je primila Marija Stuhne iz Prišlina, a u kategoriji “Moja kućica – moja slobodica“ Zdenka Štruklec iz Poredja. U specijalnoj kategoriji “zelenilo”, priznanje je pripalo Brigiti Pongračić iz Prišlina, a za mirise začinskog bilja Katici Auguštin iz Huma na Sutli.

Humske potice

U kulturno – umjetničkom programu nastupile su Humske mažoretkinje, Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Rikard Jorgovanić“, djeca iz humskog Dječjeg vrtića “Balončica“ te Dino i Karla Miklaužić. Svoj doprinos u pripremi domjenka dala je zamjenica načelnika  Tanja Topić kroz projekt “Humske potice“. Vrijedne Humčanke Ljiljana Blažun, Katica Auguštin, Jožica Poredski, Zdenka Majcenić, Marija Stuhne, Janja Boršić, Vida Mikša i Tanja Topić ispekle su 11 potica s raznim slatkim i slanim nadjevima, čime su oduševile sve nazočne. Za dobru kapljicu pobrinula se Udruga vinogradara i podrumara “Humska kapljica“, dok su općinsku dvoranu uredile Ana Vukas i Anica Kovačić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba