U Turističkoj zajednici Zagrebačke županije predstavljena manifestacija “Dani Okusa hrvatske tradicije“, koja se održava do 25. studenoga u 10 županija

Deset ugostiteljskih objekata s područja Zagrebačke županije nudi tradicionalna jela u tri slijeda po promotivnim cijenama od 75 i 95 kuna

Objavljeno: 15.11.2019. zagorjeinternational

U Uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije u Zagrebu, predstavljena je manifestacija “Dani Okusa hrvatske tradicije“ – prvog nacionalnog “Dana Okusa“, koja se održava od danas do 25. studenoga u 10 županija. S područja Zagrebačke županije sudjeluje 10 objekata, nosioca standarda “Okusi tradicije zagrebačkog kraja“. U tom razdoblju će se po promotivnoj cijeni od 75 i 95 kuna za tri slijeda moći uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima u Bistrou Babriga (Velika Gorica), Ekoparku Krašograd (Pisarovina), Hotelu Bunčić (Vrbovec), Hotelu Princess (Jastrebarsko), Restoranu Ivančić (Jastrebarsko), Izletištu Suhina (Sveta Nedjelja), Restoranu “Samoborska klet” (Samobor), Seoskom turizmu Kezele (Ivanić-Grad), Seoskom domaćinstvu “Stara preša” (Šenkovec) i Izletištu Vina Kos – Jurišić (Sveti Ivan Zelina).

100 hrvatskih restorana

Direktorica TZ-a Zagrebačke županije Ivana Alilović rekla je kako se radi o nacionalnom projektu koji se organizira u deset županija i preko stotinu restorana diljem Republike Hrvatske.
–  Iznimno mi je drago što se ovakav jedan event događa u Zagrebačkoj županiji. Također vrlo važna stvar koju želimo istaknuti je to da ove godine Turistička zajednica Zagrebačke županije pojačano vrši promociju nacionalnog projekta “Okusi“. Promocija se vrši putem portala “Crno jaje”, gdje svatko od naših sugrađana može preuzeti kupon i plaćati po promotivnim cijenama. Inače, naši meniji vrlo su prihvatljivi našem građanstvu i željeli smo izaći prema svima jer naglasak turizma nije isključivo na promociji i stvaranju nekih novih vrijednosti, nego na multisektorskom povezivanju poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva. Ono što je ključno, je to da su naši ugostitelji, građani i gosti zadovoljni, tako da pozivam sve naše sugrađane da u periodu od 15. do 25. studenoga obiđu desetak restorana Zagrebačke županije – istaknula je Alilović.
Nikola Sedmak iz Izletišta Suhina iz Svete Nedjelje, za ovaj projekt ima samo riječi hvale.
– Od prvog dana, točnije, od 2016. godine, od kada smo uključeni u Okuse Zagrebačkoga kraja i hrvatske tradicije, možemo se pohvaliti da smo kroz tu platformu došli do priznanja nekih tradicionalnih jela koja su lagano počela padati u zaborav. Zahvaljujući Turističkoj zajednici Zagrebačke županije i partnerima, podigla se potražnja za tim restoranima i tradicionalnim jelima. Tako da smo jako zadovoljni i nadamo se da će sve još više restorana uključiti. Na našem jelovniku imamo sir s vrhnjem, žumberačku pastrvu na mlinarski, u kukuruznom brašnu s ploškama krumpira i za desert domaću makovnjaču. Cijena menija je 75 kuna, a preko “Crnog jajeta” meni je 60 kuna. Drugi meni je govedska juha, pohani picek s restanim krumpirom, miješana salata i bečki knedli i cijena tog menija je 95 kuna, a preko “Crnog jajeta” 76 kuna. Naglasak je na domaćim namirnicama – pojasnio je Sedmak.

Promocija tradicije

Đurđica Kos – Jurišić iz Izletišta Vina Kos – Jurišić iz Svetog Ivana Zeline zahvaljuje turističkim zajednicama Sveti Ivan Zelina i Zagrebačke županije, koje vode ovu promociju.
– Mi radimo po najavi. Ovaj put nudimo vinogradarsku juhu s vrganjima, svinjsko pečenje i krpice sa zeljem i pitu od jabuke. Taj je meni 95 kuna, a za 75 kuna nudimo juhu od tikvica, zelinsku šniclu, paniranu i punjenu zelinskim kulenom i sirom, te za desert štrudlu od jabuke. Odaziv je svake godine sve veći, jer je i promocija veća,pa se nadamo da će tako biti i ove godine –  naglasila je  Kos – Jurišić.
Tomislav Jančić iz Bistroa Babriga iz Velike Gorice kazao je kako u svojoj  ponudi imaju teleće obraze, baby teleću koljenicu s pire krumpirom i tartuf iz Turopolja. (ib, jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba