Društvo “Naša djeca“ Zabok u suradnji sa Savezom DND–a Hrvatske održalo dvije “Bajkaonice“ za djecu predškolske dobi

KUTIĆ ZA PRIPOVIJEDANJE: Mališani uživali u pričama, likovnoj radionici i zabavi uz igru

Objavljeno: 13.11.2019. JM

U sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra“, koji već šestu godinu zaredom zajednički provode Savez društava Naša djeca Hrvatske i tvrtka Nivea, u suradnji s društvima “Naša djeca“, u listopadu i studenome u Zaboku su za djecu predškolske dobi održane dvije “Bajkaonice“.

Edukacija pripovjedača

Tvrtka Beiersdorf Hrvatska i Savez DND-a Hrvatske odlučili su i ove godine nastaviti aktivnost “Bajkaonica“, kroz edukaciju pripovjedača iz DND-a te pripovijedanja priča djeci. Svako društvo posjeduje mobilni kutić za pripovijedanje – “Bajkaonicu“, koji se sastoji od stolca, tepiha, lampe, vizuala projekta, posebne opreme za pripovjedača, 20 raznobojnih jastučića za publiku i dodatnog rekvizita – Pu(T)ne torbe priča, koji se koriste u programu.
Voditeljice “Bajkaonice“, volonterke DND–a Zabok Lorena Martinić i Zvjezdana Balija, tako su u listopadu u Dječjem tjednu u sklopu programa “Čitaj mi“ pripremile prvu “Bajkaonicu“, dok su drugu održale početkom studenoga, za polaznike Igraonice “Kutić slikovnica“ i sve zainteresirane, u Gradskoj knjižnici Ksavera Šandora Gjalskog. U uzbudljivoj i mističnoj atmosferi, zahvaljujući dobivenim rekvizitima, djeca su uživala u priči “Gospođica žabica“, koju im je interpretirala Lorena, te u priči “Razvikani pjetlić“, u izvedbi Zvjezdane. Nakon priča, djeca su se također mogla okušati u pripovijedanju te na svoj način ispričati priču koju su čuli, zatim u likovnoj radionici nacrtati likove iz priče i zabaviti se uz igru “Mlinar“.

Nastavak programa

– Program “Bajkaonice“ nastavit će se i dalje te će se organizirati i “Bajkaonica“ za djecu Male škole, učenike i učenice Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog te djecu na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zabok – rekla nam je koordinatorica programa “Bajkaonica“ Jasenka Borovčak.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba