Privodi se kraju dogradnja Dječjeg vrtića “Rožica” u Velikom Trgovišću

“Vjerujem da ćemo u prosincu obaviti tehnički pregled te otvoriti vrtić za još dvije skupine djece koja su na listi čekanja”

Objavljeno: 12.11.2019. zagorjeinternational

U ožujku su u Velikom Trgovišću počeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji dječjeg vrtića “Rožica“. Riječ je o projektu za kojeg je Općina ostvarila sufinanciranje preko mjere 7.4.1. Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a čiji se radovi kako nam je rekao načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički privode kraju.

Tehnički pregled

– Radovi su pri samom završetku te nam je preostalo još opremanje vrtića i postavljanje unutarnje stolarije. Nadam se da će to biti još ovaj mjesec gotovo i da ćemo u prosincu obaviti tehnički pregled te otvoriti vrtić za još dvije skupine djece koja se trenutno nalaze na listi čekanja – otkrio je Greblički te dodao kako za sada kapacitet vrtića iznosi oko 100 – tinjak djece, dok će se ovim proširenjem omogućiti boravak za 160 – ero djece.

Dodatno proširenje

– Pošto imamo dosta doseljavanja mladih obitelji u Veliko Trgovišće mislim da ćemo u budućnosti trebati razmišljati o dodatnom proširenju ili privatnom vrtiću, no za ovu prvu fazu ovo bi trebalo biti dovoljno. Napravili smo tri kućice za dvije obrazovno – odgojne skupine, a vrijednost projekta je procijenjena na 3,5 milijuna kuna, od čega smo 3,2 milijuna dobili preko Mjere 7.4.1.. Ostatak ćemo financirati vlastitim sredstvima – zaključio je Greblički. (ab, jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba