Uređen je prostor za ispraćaj pokojnika, pristupne stepenice i put do groblja te je postavljeno ozvučenje

RADOVI VRIJEDNI VIŠE OD 200 TISUĆA KUNA: Blagoslovljena novouređena mrtvačnica na groblju sv. Filipa i Jakova u Klanjcu

Objavljeno: 23.10.2019. JM

Nakon dugogodišnjih nastojanja Grada Klanjca da se adaptira postojeća, za mrtvačnicu neprimjerena građevina na groblju sv. Filipa i Jakova, ove će godine, uz blagdan Svih Svetih, sve one koji će obilaziti grobove svojih bližnjih, dočekati uređen prostor za ispraćaj pokojnika.

Građevinski radovi

Premještanjem i kasnijim otkupom grobnog mjesta koje se nalazilo tik uz mrtvačnicu, stvorili su se uvjeti da se tijekom ljetnih mjeseci izvedu građevinski radovi i da se prostor preuredi iznutra i izvana. Uz decentni prostor prikladnoga pročelja te ozvučenje, uređene su i pristupne stepenice te put do samog groblja. Radove vrijedne nešto više od 200 tisuća kuna izvela je Zajednička obrtnička radnja “Gašpar”.
Upriličen je i blagoslov novouređene mrtvačnice, a gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek zahvalio je svima koji su pomogli u adaptaciji mrtvačnice.

Dostojanstvo građana

– Riječ je o projektu  na kojeg su mještani ovog dijela grada dugo čekali i koji je iznimno važan za dostojanstvo naših građana, kako onih koje s ovog groblja ispraćamo na njihova vječna počivališta, tako i za sve članove njihovih obitelji, prijatelje i susjede – rekao je gradonačelnik Brlek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba