IZVRSNA VIJEST ZA MLADE: Gradu Zaboku odobren projekt re – GENERATOR vrijedan 37 milijuna kuna

“Mijenjamo vizuru grada i revitaliziramo staro industrijsko postrojenje u novi centar urbane kulture“

Objavljeno: 15.10.2019. JM

Projekt re – GENERATOR  kojeg je Grad Zabok još u listopadu prošle godine prijavio na natječaj Urbane aglomeracije Zagreb konačno je dočekao pozitivan ishod te je odobren. Zadovoljna činjenicom što će krenuti u realizaciju tog kapitalnog projekta, potvrdila nam je to zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Koncertni prostor

– To je projekt vrijedan 37 milijuna kuna kojim mijenjamo vizuru grada, revitaliziramo staro industrijsko postrojenje u novi centar urbane kulture re- GENERATOR. A ono što je najvažnije mladi cijele Krapinsko – zagorske županije, ali i urbane aglomeracije Zagreb dobit će prostor za kreativno izražavanje i koncertni prostor – istaknula je Valentina Đurek.

Smještajne jedinice

Budući re – GENERATOR činit će tri zgrade koje će djelovati zasebno, te će svaka od njih biti izgrađena od drugačijeg materijala, jedna od lima, jedna od betona te jedna od polikarbonata. Prema projektnoj dokumentaciji sadržavat će hostel sa 16 smještajnih jedinica za volontere i gostujuće izvođače, malo boutique kino, društvene prostorije, vanjski koncertni prostor kapaciteta tisuću ljudi te unutarnji kapaciteta 500 ljudi, sviraone, studio, uredske i druge prateće prostorije, a otvorit će se i nova radna mjesta, njih ukupno 32.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba