U Domu kulture u Donjoj Stubici u subotu je održana 23. županijska izložba “Zagorje – trnac starih sorata voća“ i Dani starih sorti voća i njihovih prerađevina. I ove godine podijeljene su nagrade, u iznosu od pet tisuća kuna, u pet kategorija, koje je osigurala Krapinsko – zagorska županija. Nagradu za najveći broj starih sorti voća dobio je i ove godine Ivan Pavlović. Nagradu za najveći broj prerađevina OPG Ptičar, za najbolje obrađenu temu OŠ Donja Stubica, a za najljepši izložbeni prostor Dječji vrtić “Bubamara“ Donja Stubica. OPG Malečić iz Mača osvojio je nagradu za tradicijski bakin kolač.

Nagrađena su i tri najbrža posjetitelja, koji su dali točan odgovor na postavljeno pitanje, a dobili su sadnicu starih sorti voća te sadnicu drenka. Posjetitelji su mogli naučiti i kako cijepiti staru sortu voća plemkom na sjemenjak te kušati ili kupiti razne prerađevine od starih sorti voća.

U programu otvorenja sudjelovali su mališani Dječjeg vrtića “Bubamara“ i učenici OŠ Donja Stubica. U organizaciji je sudjelovao i KUD Stubica te OPG Ptičar iz Poznanovca.