U Domu kulture u Donjoj Stubici održana 23. županijska izložba “Zagorje – trnac starih sorata voća“ i Dani starih sorti voća i njihovih prerađevina

Nagradu za najveći broj starih sorti voća osvojio Ivan Pavlović, za najveći broj prerađevina OPG Ptičar, a nagrađeni su i OŠ Donja Stubica, DV “Bubamara“ te OPG Malečić

Objavljeno: 14.10.2019. zagorjeinternational

U Domu kulture u Donjoj Stubici u subotu je održana 23. županijska izložba “Zagorje – trnac starih sorata voća“ i Dani starih sorti voća i njihovih prerađevina. I ove godine podijeljene su nagrade, u iznosu od pet tisuća kuna, u pet kategorija, koje je osigurala Krapinsko – zagorska županija. Nagradu za najveći broj starih sorti voća dobio je i ove godine Ivan Pavlović. Nagradu za najveći broj prerađevina OPG Ptičar, za najbolje obrađenu temu OŠ Donja Stubica, a za najljepši izložbeni prostor Dječji vrtić “Bubamara“ Donja Stubica. OPG Malečić iz Mača osvojio je nagradu za tradicijski bakin kolač.

Nagrađena su i tri najbrža posjetitelja, koji su dali točan odgovor na postavljeno pitanje, a dobili su sadnicu starih sorti voća te sadnicu drenka. Posjetitelji su mogli naučiti i kako cijepiti staru sortu voća plemkom na sjemenjak te kušati ili kupiti razne prerađevine od starih sorti voća.

U programu otvorenja sudjelovali su mališani Dječjeg vrtića “Bubamara“ i učenici OŠ Donja Stubica. U organizaciji je sudjelovao i KUD Stubica te OPG Ptičar iz Poznanovca.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba