U Zaboku održano 13. Županijsko vatrogasno natjecanje podmlatka i mladeži VZ-a KZŽ i sedmo natjecanje odraslih u svim kategorijama

Mladež DVD-a Bedekovčina pobijedila u obje kategorije, kod seniora dvostruke pobjede ostvarili DVD Bedekovčina i DVD Brezova

Objavljeno: 30.09.2019. zagorjeinternational

U nedjelju je, u organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije i VZ-a grada Zaboka, na igralištu Nogometnog kluba Mladost, održano 13. Županijsko vatrogasno natjecanje podmlatka i mladeži VZ-a KZŽ i sedmo natjecanje odraslih u svim kategorijama.
Nastupile su 84 ekipe u natjecateljskom dijelu i četiri gostujuće ekipe iz Slovenije. Mladež DVD-a Bedekovčina pobijedila je i u muškoj i u ženskoj kategoriji. U muškoj kategoriji, natjecalo se 13 ekipa, drugo je mjesto osvojio DVD Krapinske Toplice, a treće DVD Tugonica – Podgrađe, dok je u ženskoj kategoriji bilo sedam ekipa, drugo je mjesto osvojio DVD Tugonica – Podgrađe, a treće DVD Špičkovina. Po tri prvoplasirane ekipe mladeži predstavljat će Krapinsko – zagorsku županiju na državnom natjecanju iduće godine.

Od 6 do 12 godina

Među podmlatkom od 6 do 12 godina, nastupilo je osam ekipa djevojčica i 26 ekipa dječaka. Pobjedničku ekipu djevojčica imao je DVD Brezova, druge su bile djevojčice iz DVD-a Špičkovina, a treće iz DVD-a Donja Stubica. Kod dječaka, pobijedio je DVD Đurmanec, drugo je mjesto osvojio DVD Stipernica, a treće DVD Tugonica – Podgrađe. Državnog natjecanja za ovaj uzrast nema.
Na natjecanju odraslih trijumfirali su DVD Bedekovčina i DVD Brezova s dvostrukim pobjedama. Bedekovčina je tako slavila u kategoriji seniora A, ispred DVD-a Vatrogasac Strmec i DVD-a Zlatar, te kod seniorki A, ispred DVD-a Veliko Trgovišće i DVD-a Prišlin – Hum. DVD Brezova je pak slavila u kategoriji seniora B, ispred DVD-a Oroslavje i DVD-a Veliko Trgovišće, te kod seniorki B, ispred DVD-a Bedekovčina i DVD-a Zlatar. Nastupilo je ukupno 11 ekipa kod seniora A i devet ekipa kod seniora B, pet ekipa kod seniorki A i četiri kod seniorki B. Sve spomenute ekipe koje su osvojila prva tri mjesta, plasirale su se na državno natjecanje, kao i Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok, koja je nastupila jedina u kategoriji profesionalnih postrojbi.

Slovenski gosti

Od gostiju iz Slovenije, nastupili su PGD Mestinje u kategoriji seniora B, PGD Steklarna u kategoriji seniorki B, PGD Buće u kategoriji seniorki A i PGD Pristava u kategoriji muške mladeži. Natjecanje su posjetili i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba