Uz Tjedan kajkavske kulture i sedme Dane krapinskog sporta, održan pojedinačni brzopotezni šahovski turnir “Memorijal Miljenka Medića“, koji je okupio 86 igrača iz četiri države

Pobjednik turnira bio međunarodni majstor Ozren Biti iz ŠK Đakovo, drugo mjesto pripalo velemajstoru Ivanu Žaji iz ŠK Oroslavje

Objavljeno: 10.09.2019. IB

Šahovski klub Krapina u nedjelju je, uz Tjedan kajkavske kulture i sedme Dane krapinskog sporta, organizirao pojedinačni brzopotezni šahovski turnir “Memorijal Miljenka Medića”, u znak sjećanja na svojeg prerano preminulog člana.

13 kola

Nastupilo je 86 igračica i igrača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Slovenije, od toga 83 s međunarodnim rejtingom. Odigrano je 13 kola švicarskim sustavom, a  sve odigrane partije zbrojit će se za Međunarodnu brzopoteznu rejting – listu.
Pobjednik turnira po drugi puta bio je međunarodni majstor Ozren Biti (ŠK Đakovo). S istim brojem bodova, ali slabijim dodatnim kriterijima, drugi je bio velemajstor Ivan Žaja (ŠK Oroslavje), a treći majstorski kandidat Damir Mravunac (ŠK Špansko, Zagreb). Na četvrtom mjestu bio je junior Matija Zadravec (ŠK Sloboda, Mihovljan) i peti Ante Leon Starčević (ŠK Sveta Nedjelja).
Najuspješnija kadetkinja Monika Kolovrat i najuspješniji kadet Ivan Maravić, oboje članovi ŠK Odra iz Zagreba, nagrađeni su medaljama. Najuspješnija žena bila je Đurđa Španić (ŠD Varaždin), a  najuspješniji veteran FIDE-majstor Damir Samovojska (ŠK Straža, Hum na Sutli).

Nagrađeni majicama

Najuspješniji igrači nagrađeni su majicama “Dani krapinskog sporta“. Turnir su otvorili zamjenici gradonačelnika Krapine Drago Kozina i Branko Varjačić, a  igrače je pozdravio i predsjednik Krapinskog športskog saveza Saša Kundih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba