Šahovski klub Krapina u nedjelju je, uz Tjedan kajkavske kulture i sedme Dane krapinskog sporta, organizirao pojedinačni brzopotezni šahovski turnir “Memorijal Miljenka Medića”, u znak sjećanja na svojeg prerano preminulog člana.

13 kola

Nastupilo je 86 igračica i igrača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Slovenije, od toga 83 s međunarodnim rejtingom. Odigrano je 13 kola švicarskim sustavom, a  sve odigrane partije zbrojit će se za Međunarodnu brzopoteznu rejting – listu.
Pobjednik turnira po drugi puta bio je međunarodni majstor Ozren Biti (ŠK Đakovo). S istim brojem bodova, ali slabijim dodatnim kriterijima, drugi je bio velemajstor Ivan Žaja (ŠK Oroslavje), a treći majstorski kandidat Damir Mravunac (ŠK Špansko, Zagreb). Na četvrtom mjestu bio je junior Matija Zadravec (ŠK Sloboda, Mihovljan) i peti Ante Leon Starčević (ŠK Sveta Nedjelja).
Najuspješnija kadetkinja Monika Kolovrat i najuspješniji kadet Ivan Maravić, oboje članovi ŠK Odra iz Zagreba, nagrađeni su medaljama. Najuspješnija žena bila je Đurđa Španić (ŠD Varaždin), a  najuspješniji veteran FIDE-majstor Damir Samovojska (ŠK Straža, Hum na Sutli).

Nagrađeni majicama

Najuspješniji igrači nagrađeni su majicama “Dani krapinskog sporta“. Turnir su otvorili zamjenici gradonačelnika Krapine Drago Kozina i Branko Varjačić, a  igrače je pozdravio i predsjednik Krapinskog športskog saveza Saša Kundih.