U petak je u Domu za odrasle osobe Lobor – grad održano natjecanje u pjevanju i sviranju korisnika domova za odrasle osobe, osamnaesti po redu “Domosong”. Radi se o manifestaciji koja se održava svake godine u domu iz kojeg dolaze prošlogodišnji pobjednici, a prilika je to da korisnici domova pokažu svoje glazbene talente te se predstave izvedbama koje su marljivo uvježbavali uz podršku stručnih radnika.
Na ovogodišnjem “Domosongu” nastupili su predstavnici 15 domova za odrasle osobe iz cijele zemlje, od Dalmacije i Istre do Slavonije. Događanje je otvorio prošlogodišnji pobjednik, a zatim su nastupile dvije gošće, učenice Glazbene škole Varaždin koje stječu naobrazbu po posebnom programu, pod mentorstvom Josipe Hopek. Pobjedu su odnijeli predstavnici Doma za odrasle osobe “Borova“ iz Suhopolja, koji su svojom izvedbom pjesme “Kad procvatu jabuke“ oduševili stručni žiri pod vodstvom prof. Hopek, a čiji su članovi bili Jelena Sviben, muzikologinja, Nikola Šrajbek, student Muzičke akademije, Matija Mažuranić, djelatnik Doma za odrasle osobe Bidružica te Dražen Čandrlić, socijalni radnik Doma Lobor – grad.
Na kraju natjecateljskog dijela programa, sve prisutne razveselila je dramska sekcija KUD-a Lobor s predstavom “Princeza Louise u Loboru“.