Uz krapinčanku Antonelu Cesarec, na Europskom kickboxing prvenstvu za djecu, kadete i juniore, održanom u mađarskom Györu, dvijema titulama europskog prvaka okitio se Ivan Bertić, a broncama Elena Ljubek i Stjepan Sedak, svo troje iz bedekovčanskog Kickboxing kluba

ZMAJEVI ZMAJEVSKI: “Pokazali smo da nam je mjesto uz najbolje borce današnjice i to nam je nagrada za naš rad. Bravo Zmajevi i… u utorak se vidimo na treningu!”

Objavljeno: 02.09.2019. Alen Brodar

Proteklog tjedna je u mađarskom Györu održano WAKO Europsko kickboxing prvenstvo za djecu, kadete i juniore u svih sedam kickboxing disciplina – pointfihghtingu za djecu, mlađe i starije kadete te juniore, light contactu i kick lightu za starije kadete i juniore te u ring disciplinama, full contactu, low kicku i K1 samo za juniore, a bile su tu još i glazbene forme za sve tri dobne skupine.

 

Ovo Europsko prvenstvo je jedno od najvećih natjecanja ove vrste u Europi i svijetu. Najbrojnija reprezentacija je bila Mađarska s 249 sudionika, pa Rusija s 216 sudionika, slijedila ju je Poljska s 154 boraca, a Hrvatska je nastupala s 87 sudionika.

Iznimni uspjesi

Sudjelovalo je ukupno 1991 natjecatelja iz 39 europskih država, a zagorski su borci ostvarili iznimne uspjehe.
Kao što smo već izvijestili, državna prvakinja u kategoriji kadetkinja + 47 kg, pobjednica svjetskog kupa, osvajačica mnogih odličja te prošlogodišnja vice prvakinja svijeta, Antonela Cesarec iz Kickboxing kluba Krapina natjecala se u point fightingu među mlađim kadetkinjama + 47 kg, gdje je među osam predstavnica iz Mađarske, Hrvatske, Italije, Njemačke, Španjolske, Poljske i Velike Britanije, pobjedama nad Španjolkom Sarom Jimenez Collado s 10:0, Talijankom Aurorom Agnelli 11:10 i Njemicom Anastasiom Leonie Hoffmann 13:10 osvojila prvenstvo i postala ovogodišnja europska prvakinja u svojoj kategoriji.

Odlične rezultate imalo je i troje natjecatelja iz bedekovčanskog Kickboxing kluba “Zmaj”, svaki u dvije discipline: Elena Ljubek u light contactu i kick lightu za starije kadetkinje do 42 kg, Stjepan Sedak u light contactu i kick lightu za starije kadete do 57 kg, te Ivan Bertić u light contactu i kick lightu za juniore do 84 kg.

Pred njima je bio jedan od najtežih izazova, šestodnevni maraton natjecanja, borbi, treme i adrenalina, a sav njihov trud i rad, akumulirana snaga, iskustvo i znanje je stiglo na naplatu. U svojim ogledima s najboljim svjetskim kickboxačima su se pokazali u najboljem izdanju te su ostavili odličan dojam, ujedno su se uspjeli okititi s čak pet odličja – tri bronce i dva zlata te titulama europskog prvaka.
– Elena je u tri meča izborila pobjedu i dva poraza, te se okitila broncom u kick lightu. Stjepan je u ukupno pet borbi ostvario tri pobjede i dva poraza, te je u light contactu kao i u kick lightu osvojio po broncu. Naš dvostruki svjetski prvak Ivan je u ukupno šest borbi, ostvario 100-postotni učinak te šest puta izašao kao pobjednik, a pritom je sve protivnike pobijedio s čistih 3:0, te se okitio s dva zlata i titulama europskog prvaka u light contactu i kick lightu za juniore do 84 kg. Nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Italiji, sada je i u Mađarskoj uzeo dvije krune. Hvalevrijedan uspjeh naših zmajeva te izuzetan uspjeha našeg Ivana, koji je ujedno bio jedan od troje ponosnih nosača hrvatske zastave na otvorenju Europskog kickboxing prvenstva – istaknuo je predsjednik KBK-a “Zmaj”Arpad Jakša, dodajući kako su njegovi “zmajevi” naplatili sav utrošen znoj, odricanje i disciplinu tijekom ovogodišnjih priprema za ovu veliku manifestaciju.

Put ka cilju

– Čestitam im od srca, i naravno, da je bilo mrvice više sportske sreće, mogla su odličja biti još sjajnija. No, mi u “Zmaju” ne tražimo sreću, već put k ostvarenju ciljeva. Kao i mnogo puta do sada, pokazali smo da nam je mjesto uz one najbolje borce današnjice i to nam je za naš rad dovoljna nagrada i satisfakcija. Opet smo, kao i toliko često posljednjih godina predstavili naše Zagorje u onom najsjajnijem izdanju, a naši borci su istinski uzor svim mladim naraštajima. Još jednom jedno veliko “Bravo Zmajevi!” i najiskrenije čestitke! I naravno, u utorak se vidimo na treningu – zaključio je Jakša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba