Čini se da su i ovog puta pomogle pripreme na streljani u Velikom Trgovišću

Strijelac Petar Gorša zlatni u trostavu na Svjetskom kupu

Objavljeno: 30.08.2019. IB

Sjajne vijesti stigle su s natjecanja Svjetskog kupa u streljaštvu iz Rio de Janeira. U finalu discipline MK puška 50 metara trostav, Bjelovarac Petar Gorša je fantastičnim nastupom osvojio zlatnu medalju. U vrlo uzbudljivom finalu, odluka o pobjedniku pala je u posljednjem hitcu. Petru je ovo peta medalja, od čega druga zlatna, na natjecanjima svjetskoga kupa.

Tehnički dio

Podsjećamo, Gorša je jedan dio svojih priprema obavio u Velikom Trgovišću, kod obitelji Oborovečki, na streljani Streljačkog društva Veliko Trgovišće, gdje je trenirao sa svjetskim juniorskim prvakom u samostrelu field Martinom Oborovečkim i Karlom Bartolović, dok mu je Martinov trener i otac Damir Oborovečki pomogao oko savjeta u tehničkom dijelu, a napravio mu je i male preinake na sportskom kaputu i hlačama, s obzirom na to da je, uz to što trenira svjetske prvake, vlasnik i krojačke radionice. Petar nam je tada rekao kako je to neophodna oprema za postizanje vrhunskih rezultata.

Uspješna suradnja

– Imamo predivnu suradnju, a ja sam nakon prvog posjeta Velikom Trgovišću, na Svjetskom prvenstvu osvojio dvije medalje. Zahvati koje smo napravili prije prvenstva uvelike su mi pomogli da postignem još bolje rezultate. Oborovečki imaju prekrasnu streljanu za zračno oružje – istaknuo je tada Gorša.
Čini se da je suradnja i ovog puta urodila plodom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba