U Loboru održano 14. po redu natjecanje ribiča u lovu udicom na plovak

“Memorijal Vladimira Sokolića“ okupio 14 natjecatelja na bajerima Markušbrijeg

Objavljeno: 29.07.2019. zagorjeinternational

U sklopu obilježavanja Dana župe i općine Lobor, Športsko – ribolovno društvo “Pastrva“ Lobor je na bajerima “Markušbrijeg“  organiziralo 14. po redu ribičko natjecanje u lovu ribe udicom na plovak, a koje po peti puta nosi naziv Memorijal Vladimir Sokolić, u čast i na spomen osnivaču društva i nezamjenjivom promotoru ribolova u Loboru.

Seniori i kadeti

Sudjelovalo je 14 ribolovaca, koji su izvlačenjem brojeva odredili svoje mjesto pecanja na gornjem bajeru ŠRD-a “Pastrva”. S ulovom od 4280 grama pobjedu je odnio Stjepan Jajtić, dok je  drugo mjesto zauzeo Josip Vlahek, s ulovom od 2820 grama, a treći je bio Kristijan Kuharić s 2580 grama ulovljene ribe. U kadetskoj kategoriji je zlatnu medalju osvojio Florijan Zaplatić, srebrnu Vid Adanić, a brončanu Karlo Adanić.  Pobjednicima u seniorskoj i kadetskoj kategoriji nagrade i pehare uručila je obitelj Sokolić i tajnica Športsko ribolovnog saveza Krapinsko – zagorske županije, Ljerka Kahlina koja je tom prilikom pohvalila sve članove društva, a predsjedniku društva i  članu Upravnog odbora ŠRS KZŽ Dragutinu Adaniću  uručila priznanje za zasluge u radu Športsko ribolovnog Saveza KZŽ.

Zamjenik načelnice Lobora , Josip Horvat uručio je prigodne nagrade natjecateljima za najveći ulov, kojeg je osvojio Fran Šala, za najmanji ulov nagrada je pripala Mihaelu Požgaj, a za najbrži ulov Zdravku Benkoviću. U svom je govoru Horvat istaknuo kako je iznimno zadovoljan ugodnim ambijentom na 5. Memorijalu Vladimir Sokolić te naglasio kako se na bajerima osjeća kao kod kuće.

Zajedničko djelovanje

U ime svih srodnih i prijateljskih udruga koje su prisustvovale memorijalu, nazočnima se obratio i predstavnik Loborskog ekološkog društva, Darko Ropac koji je istaknuo važnost ujedinjavanja i zajedničkog djelovanja svih udruga koje brinu o  zaštiti prirode, te biljnog i životinjskog svijeta na našim prostorima.

Nakon službenog dijela, ribiči su se u “Ribičkoj Hiži” počastili delicijama koje su pripremili članovi športsko ribolovnog društva, a valja istaknuti kako je ulogu glavnog  “fiš majstora“ imao dopredsjednik Dragutin Kuharić, dok je odojka na ražnju pripremio Milan Zaplatić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba