Pregrada, Klanjec, Desinić, Hum na Sutli, Kraljevec na Sutli, Krapinske Toplice, Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela intenzivno rade na projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu

Izradili Plan razvoja i time ispunili glavni preduvjet za prijavu na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Objavljeno: 20.07.2019. JJ

Grad Pregrada, kao nositelj projekta, od listopada 2016. provodi pripremu projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u gradovima Pregrada i Klanjec, te općinama Desinić, Hum na Sutli, Kraljevec na Sutli, Krapinske Toplice, Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela. Projekt podrazumijeva izgradnju širokopojasne telekomunikacijske mreže temeljene na tehnologijama kojima će se osigurati brzi i ultrabrzi pristup svim korisnicima koji se nalaze unutar obuhvata projekta.

Tri javne rasprave

U proteklom vremenu, provedene su tri javne rasprave, mapirano je projektno područje, odabran je investicijski model te je izrađen Plan razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje navedenih jedinica lokalne samouprave.
Plan razvoja, izrađen od strane tvrtke Corellia savjetovanje, potvrđen je od strane HAKOM-a 4. lipnja, čime je ispunjen glavni preduvjet za prijavu projekta na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima”.

Postupak predodabira

Grad Pregrada je zajedno s partnerskim gradovima i općinama iskazao interes za sudjelovanje u postupku predodabira 10. srpnja (1. faza Javnog poziva). U drugoj i trećoj fazi, prema uvjetima javnog poziva, privatni telekomunikacijski operateri odlučuju hoće li i na kojem području ulagati u izgradnju širokopojasnog pristupa. Ukupna procijenjena investicija iznosi 85 milijuna kuna, a završetak cjelokupnog procesa odabira očekuje se početkom 2020. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter