Kako su izvijestili iz PU krapinsko – zagorske, policijski službenici su tijekom vikenda obavili očevid kod sedam prometnih nesreća, a zabilježena su i čak tri prevrtanja traktora.
U Velikom Komoru je vozač traktora zadobio teške tjelesne ozljede, u Klanječkom je traktorist, za kojeg je ustanovljeno da je imao 0,84 promila alkohola u krvi, zadobio lakše tjelesne ozlijede, dok su u Lupinjaku vozač traktora i putnica u prikolici zadobili teške tjelesne ozlijede.
Od sedam prometnih nesreća, tri su bile s ozlijeđenim osobama – u Zadravcu je uslijed neprilagođene brzine vozilo sletjelo s kolnika te je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede. Također uslijed neprilagođene brzine je došlo do slijetanja vozila van kolnika u Novim Dvorima Klanječkim, gdje je jedna osoba zadobila lakše, a jedna osoba teške tjelesne ozlijede, a u prometnoj nesreći do koje je došlo u Bedekovčini zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika, došlo je do sudara dvaju osobnih vozila, pri čemu je putnica u jednom od vozila zadobila teške tjelesne ozljede.
Četiri prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Humu na Sutli, zbog nepropisne radnje vozilom, Donjoj Stubici i Vrtnjakovcu, zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika i u Štrucljevu, uslijed oduzimanja prednosti prolaska.